Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Máriapócs

Miskolci Apostoli Exarchátus

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szeretettár

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Görögkatolikus cigánypasztoráció

parochia.hu

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Örökségünk kutatócsoport

Tudásolimpia

Diakónus

MKPK


Mikulás, mikulás szép hosszú piros ruhás…

Mikulás, mikulás szép hosszú piros ruhás…

2012. december 20., csütörtök

Nagy várakozás előzte meg a Mikulás ünnepséget, melyet a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában Nyíregyházán, december 4-én rendeztünk meg.

Szent Miklós püspököt köszöntő versek és énekek után egy olyan legendát elevenített föl a püspök életéről a 3. a osztály, melyet kevesen ismernek.

A történet Műra városában játszódik. A várost éhinség sújtja. A kikötőbe a császárnak szánt, gabonával teli hajók érkeztek más városokból. A városban viszont annyira nem volt élelem, hogy már sokan az éhhalál küszöbén voltak. Az emberek Miklós püspökhöz futottak, akiről már sok csodás történetet hallottak. Nagy Konstantin császár először elítélte azokat a hajóskapitányokat,akik adtak a gabonából az éhezőknek, de végül megkegyelmezett nekik. Szent Miklós püspök csodálatos közbenjárásának eredményeként, az ellenőrzéskor nem hiányzott egyetlen zsák gabona sem a hajókról.

A műsor után a Mikulás kiosztotta a csomagokat. Az első osztályos tanulóknak rendhagyó módon egyenként adta át, és intézett hozzájuk néhány kedves szót. A felsőbb osztályok pedig a tanteremben osztották ki a Mikulástól kapott csomagokkal teki kosár tartalmát.

Mosolyuk mutatta: apraja és nagyja, egyaránt jól érezte magát.Gyűjtés a harangszóra

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat