Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Máriapócs

Miskolci Apostoli Exarchátus

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szeretettár

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Görögkatolikus cigánypasztoráció

parochia.hu

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Örökségünk kutatócsoport

Tudásolimpia

Diakónus

MKPK


Szent Liturgia a Betegek világnapján

Szent Liturgia a Betegek világnapján

2013. február 11., hétfő

Szent Liturgiát tartott hétfőn a Betegek világnapja alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház kápolnájában Orosz Atanáz görögkatolikus püspök.

1993. óta február 11-én ünnepeljük a Betegek világnapját II. János Pál kezdeményezésére; 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak Lourdes-ban. A jeles alkalomból görög katolikus istentisztelet tartottak hétfő délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolnában.

A húsvétot megelőző negyvennapos bűnbánati időszak idén február 11-én veszi kezdetét a görögkatolikus egyházban, így egybeesik a Betegek világnapjával. A böjt a lelki felkészülés, újjászületés időszaka, melyet a test aszkézise tesz teljessé, hogy ily módon a hívek méltóan ünnepelhessék majd Jézus feltámadását.

Az Orosz Atanáz görögkatolikus püspök exarcha által celebrált szertartáson a megyei kórház egykori gyógyult betegei és gyógyítóik mellett Csiba Gábor főigazgató főorvos is részt vett.Gyűjtés a harangszóra

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat