Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Máriapócs

Miskolci Apostoli Exarchátus

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szeretettár

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Görögkatolikus cigánypasztoráció

parochia.hu

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Örökségünk kutatócsoport

Tudásolimpia

Diakónus

MKPK


A Házasság Ünnepe Szigetszentmiklóson

A Házasság Ünnepe Szigetszentmiklóson

2013. március 1., péntek

A szigetszentmiklósi egyházak közös szervezésében immáron hagyományszerűen került megrendezésre ebben az évben is február 14-én este 19 órától a Házasság Hetében, a Hűség Napján a Házasok, illetve a Házasság Ünnepe, amely rendezvény a házasság és a családi élet fontosságáról, szépségéről és szentségéről volt hivatva tanúskodni.

Az atyák helyszínül a Polgármesteri Hivatal házasságkötő-termét választották idén is, ami hála Istennek zsúfolásig megtelt. Az est házigazdája idén is Deák Csaba görögkatolikus lelkész és felesége volt. A házasság Igei alapjairól Szalkay László református lelkipásztor tanúskodott, majd Dr. Papp Miklós pesterzsébeti parókus, teológiai tanár előadását hallgathattuk meg szinte mindnyájan tátott szájjal, aki a „házas életstílusról” beszélt sokunk által eddig még nem ismert szempontok alapján.

Az előadások, személyes élménybeszámolók elhangzása után lehetőség nyílt kérdések feltételére. Az este végén a házasok közösen megújíthatták hűségesküjüket, házastársi fogadalmukat, majd egy az egyházak által készíttetett, szentírási idézetekkel díszített ajándék teáscsészével és élményekkel gazdagon térhettünk mindannyian haza.

A rendkívül vidám hangulatú, mégis kimondhatatlanul tartalmas estében talán az tetszett leginkább, hogy nem egy újabb „problémamegoldó show-műsor” volt, hanem egyszerűen csak az élményekről, áldásokról, a házasság napos oldaláról szóló, egymást erősítő, bátorító személyes vallomások, tanúságtételek estéje lehetett.

Isten áldja a családokat és a szervezőket!

 

 Gyűjtés a harangszóra

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat