Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


„Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik” (Zsoltárok 37:5)

2010. január 1., péntek

Nőnek születtél. Áldod érte a sorsot, vagy átkozod, nem tehetsz ellene. De tudnod kell, hogy a nőiesség utánozhatatlan. Bárki lehet orvos, mérnök, újságíró, de édesanya és feleség csak a nő lehet. Mindenki irányíthat vállalatokat, országokat, de a család életét csak a nő tudja megszervezni. Élj vele, használd ki az Isten adta lehetőséget, hogy nőnek születtél! Azt mondod, nehéz jó édesanyának, jó feleségnek lenni? Nem is kell, csak legyél „elég jó”!

Napjainkban a modern női szerep megkívánja, hogy nem elég csupán odaadó feleségnek és gondos anyának lenni, a karrier építése sem elhanyagolható. Függetlennek, erősnek, ugyanakkor érzékenynek lenni- ezt az elvárást sokan képtelenek teljesíteni. Sokan lemondanak a munkavállalásról, mert nehézséget jelent számukra a munkájuk és a családi életük összehangolása.

Az általános közfelfogással ellentétben a karrierépítés nem feltétlenül csak a munka területén elért sikerekről, pénzkeresésről, hatalomról szól. Sokkal inkább a kedvelt tevékenységek megtalálásáról és a különböző szerepek összehangolásáról, valamint az ehhez szükséges értékes tudás megszerzéséről. Vagyis arról, hogy megtaláljuk-e magunkat a munkánkban, megtaláljuk-e az életben a számításunkat, sikerül-e kiegyensúlyozottan, önmagunkkal és a világgal harmóniában élnünk. Karrier lehet az is, ha valaki egyszerűen szereti a munkáját, és mellette még jut ideje a gyermeknevelésre is. De az is, ha valaki úgy dönt, hogy az anyaságban teljesedik ki.
Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat