Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Máriapócs

Miskolci Apostoli Exarchátus

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szeretettár

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Görögkatolikus cigánypasztoráció

parochia.hu

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Örökségünk kutatócsoport

Tudásolimpia

Diakónus

MKPK


Családi nyaralás

2010. január 1., péntek

Augusztusban még javában tart a vakáció, amely lehetőséget ad arra, hogy az év többi részében elkövetett mulasztásainkat helyrehozzuk. A lélektelen napi rutin eltávolítja a család tagjait is egymástól, hiszen mindenkinek megvan a maga gondja, az egymással való minőségi foglalkozásra nem mindig jut idő. A nyaralás azonban lehetőséget teremt arra, hogy ezt a hiányzó törődést elkezdhessük bepótolni. Milyen jó annak a családnak, amelyben mindenki együtt tud lenni, amelyben a szabad időt szívesen tölti együtt a szülő, a kisgyerek és a nagykamasz! Napjaink rohanásában ez egyre nagyobb érték.

Nagy a család felelőssége. Gyerekeinket jó példával kell segítenünk, hogy most még a mi irányításunkkal, később pedig saját felelősségükre tudjanak maguknak és majdan gyerekeiknek is hasznos időtöltést találni. A gyerekek és a serdülők nagyon hamar észreveszik, hogy szüleik milyen értékek szerint élnek. Ha a szülők csak múlatják az időt, akkor a gyerekek sem tudnak majd mit kezdeni az idejükkel. Ha nem érzik a család gondjait és örömeit, akkor nem fogják átélni, hogy mindenki felelős mindenkiért. Ha érzelmileg elhanyagoljuk őket, akkor szerencsétlen esetben romboló szenvedélyekkel is megismerkedhetnek. Mit tehetünk? Sokat kell együtt lennünk gyermekeinkkel, ugyanakkor jó értelemben vett önállóságukat is lehetővé kell tennünk. Ha nyugodtan elmondhatják, kivel barátkoznak, milyen élményeik vannak, mit csinálnak szabad idejükben, tudni fogják, hogy nagyon fontosak a számunkra. Egy-egy szép kirándulás, természetjárás az egész család számára emlékezetes maradhat. Akkor különösképpen, ha évközben is voltak tartalmas, együtt töltött órák.

A nyári szünetben ezen a téren is szabad és lehet megújulni, új hagyományokat teremteni, a régieket továbbvinni. Találjuk meg és éljük át az együttlét igazi örömét.Gyűjtés a harangszóra

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat