Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


Családi nyaralás

2010. január 1., péntek

Augusztusban még javában tart a vakáció, amely lehetőséget ad arra, hogy az év többi részében elkövetett mulasztásainkat helyrehozzuk. A lélektelen napi rutin eltávolítja a család tagjait is egymástól, hiszen mindenkinek megvan a maga gondja, az egymással való minőségi foglalkozásra nem mindig jut idő. A nyaralás azonban lehetőséget teremt arra, hogy ezt a hiányzó törődést elkezdhessük bepótolni. Milyen jó annak a családnak, amelyben mindenki együtt tud lenni, amelyben a szabad időt szívesen tölti együtt a szülő, a kisgyerek és a nagykamasz! Napjaink rohanásában ez egyre nagyobb érték.

Nagy a család felelőssége. Gyerekeinket jó példával kell segítenünk, hogy most még a mi irányításunkkal, később pedig saját felelősségükre tudjanak maguknak és majdan gyerekeiknek is hasznos időtöltést találni. A gyerekek és a serdülők nagyon hamar észreveszik, hogy szüleik milyen értékek szerint élnek. Ha a szülők csak múlatják az időt, akkor a gyerekek sem tudnak majd mit kezdeni az idejükkel. Ha nem érzik a család gondjait és örömeit, akkor nem fogják átélni, hogy mindenki felelős mindenkiért. Ha érzelmileg elhanyagoljuk őket, akkor szerencsétlen esetben romboló szenvedélyekkel is megismerkedhetnek. Mit tehetünk? Sokat kell együtt lennünk gyermekeinkkel, ugyanakkor jó értelemben vett önállóságukat is lehetővé kell tennünk. Ha nyugodtan elmondhatják, kivel barátkoznak, milyen élményeik vannak, mit csinálnak szabad idejükben, tudni fogják, hogy nagyon fontosak a számunkra. Egy-egy szép kirándulás, természetjárás az egész család számára emlékezetes maradhat. Akkor különösképpen, ha évközben is voltak tartalmas, együtt töltött órák.

A nyári szünetben ezen a téren is szabad és lehet megújulni, új hagyományokat teremteni, a régieket továbbvinni. Találjuk meg és éljük át az együttlét igazi örömét.
Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat