Váltás akadálymentesített változatra
fejléc
ünnep
 


Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Apostoli Exarchátus

Máriapócs

Szent Lukács Szeretetszolgálat

Szent Atanáz Hittdományi Főiskola

Szeminárium

Szent Atanáz Kegytárgybolt

Görögkatolikus cigánypasztoráció

Tudásolimpia

Örökségünk kutatócsoport

Szeretettár

Diakónus

MKPK

parochia.hu

magyarkurir.hu

Keresztény Élet

Katolikus Rádió

Szent István Rádió

Bonum TV


2013. május 21. 23:03

Április végén kiállítás nyílt meg a Duna-palotában (Budapest V. Zrínyi utca 5.) Szent Flóriánról a védőszentről. Közép-európa több helységéből gyűjtöttek be tűzoltó egységek zászlaiból, különböző templomi és könyvben levő ábrázolásokról másolatokat a Tűzoltómúzeum munkatársai. Jó, hogy a Budai Görög Katolikus Egyházközség honlapján is felhívják az olvasókat a kiállítás látogatására. Ez jó példa a görög katolikusok és egy kulturális intézmény együttműködésére. Javaslom mindenkinek a kiállítás megtekintését.


2013. február 5. 20:22

Dicsőség Jézus Krisztusnak!
Köszönöm,hogy a Babilon folyóvizei mellett énekünk felkerült kottával együtt.Most ismerkedtem meg vele.Sajátos,különleges dallama van,gyönyörű.Köszönet püspök Atyának,hogy Ő énekli,tanítja ezt az éneket.
Szívesen hallgatnék más,ritkán énekelt énekeinket is.Viszont ha lehetőség van rá,szeretném,ha letölthető formátumban lenne,mert akkor CD-re kiírható és lejátszható nem csak számítógépen.
Még egyszer köszönet : Marika


2013. január 29. 08:01

Dicsőség Jézus Krisztusnak
Toborzás Jászberényben címmel olvashattunk egy felhívást.Milyen toborzásról van szó ahol nincs felelős lelkipásztor megnevezve vagy liturgikus alkalmak.Új egyházközség, adja az Úr hogy jól működő egyház kösösség legyen -Kánon jogilag csak az illető szórványlelkész tudtával szerveződhet és főpásztor alapításával jöhet létre.Milyen tudomása van a jászberényi kezdeményezésről,hogy halad ennek létrejötte a Püspöki hivataltól várnánk megtisztelő tájékoztatást.


2012. november 30. 18:51

Ha módomban áll,be-be kapcsolódok az élő közvetítésekbe,amit a nyíregyházi templomból közvetítenek.Nagyon jó elgondolás,hiszen vannak akik pl.dolgozunk,vagy akik csak ezen közvetítés alkalmával tudnak különböző szertartásokba bekapcsolódni.Viszont jó lenne,ha az oldalszámkijelző olyan módon lenne világítva,hogy látható legyen.Túl sok a fény,így szinte nem lehet az oldalszámot elolvasni.
Persze nem mindenkinek kell ez a kis segítség,de akinek kell,az hamarabb megtalálja,csak a fény miatt szinte elolvashatatlan.
Bízom benne,hogy megoldható.
Imádságos szeretettel :Marika


2012. augusztus 26. 14:36

E szöveg helyére írhatja a nekünk szánt gondolatait...

Gratulálni szeretnénk az ifjúsági zarándoklatos kisfilmek készítőinek! Mi már kinőttünk belőle, gyerekeink még picik, de mindannyian élvezettel néztük a profin elkészített és zenével aláfestett filmeket. (igazi ifis volt)
Katarzis élményt nyújtottak és azért imádkozunk, hogy a mi gyerekeink is évek múlva eljussanak erre a zarándoklatra, s ne szakadjon meg ez a szép hagyomány. Még egyszer köszönet a film készítőinek és a szervezőknek.
Szórványból egy család


2012. július 11. 19:57

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Azzal a kéréssel fordulok a tistelt Püspök Atyához,hogy szeretném megtudni,hogy lene e lehetőség arra,hogy ismét igénybe vehessem a segitségüket. Beteg kisfiamnak találtunk egy nagyon jónak igérkező kezelést Csepelen. Három alkalommal kell felvennie a kezelést ami igen drága.Azt szeretném megkérdezni,hogy a szálítástban tudnának e nekem segíteni mert kerekesszékkel nem nagyon tudunk vonattal közlekedni,és a kezelés drágasága miatt már nem tudunk tankolni. Egyszer már voltunk és nagyon sok reményekkel tértünk haza. Nagyon szépen köszönöm azt is amikor már egyszer a Pető Intézetböl segítettek haza jönnünk és az is nagyon nagy segítség volt. Julius 23.-án hétfőn 9.!5 re van időpontunk. Nagyon szépen köszönöm. Marcsekné Andrea


2012. április 13. 19:47

Nagyon örülök, hogy a fényes heti imaórát együtt imádkozhatjuk így az interneten keresztül is. Külön öröm számomra, hogy közben a szöveg is nézhető! Jó lenne, ha nem csak ezen a héten lehetne így, bár tudom, nagyon sok munka lenne naponta a változó részeket is hozzáférhetővé tenni.
Köszönettel:
Szentesiné Andi


2012. február 19. 22:46

En nagyon orulok ennek az oldalnak. En messze lakom az othonomtol, ahhol Gorog Katolikuskent nevelkedtem, es jelenleg is nagyon kotodom a gyokereimhez. Csak itt nehez ezt meg elnem, mert nincs lehetosegem Gorog Katolikus szertartasokra jarni, mivel nincs ilyen kozosseg. Igy magamtol probalkozom kissebb nagyobb sikerrel egy egy szertartast veig enekelni vagy imatkozni, es ebben segit nekem ez az oldal. Csak jo lenne ha meg tobb hanganyag lehetne fent ugy konnyebb lenne. Remelem h arra is sor kerul.
Koszonettel Zs


2012. február 15. 15:05

Nagyon hasznos ez az oldal, de jó lenne, ha gyülekezetenként is megjeleníthetők lennének az információk.


2012. február 8. 01:07

E szöveg helyére írhatja a nekünk szánt gondolatait...Unalmas ez az oldal is, úgy mint a többi egyházi. Úgy látom, hogy itt "csak dícsérni lehet", tehát erős cenzura itt is pont úgy, mint a "Lelkiatya válaszol" rovatban, ahol csak minden 10. levélre válaszolnak és a leveleknek kb. durván a fele meg sem jelenik. Nem írnak az egyházi énekekről, a képzőművészeti cikkeket is kevéslem. A Kalendárium is erősen hiányos lett, olvasván Dudás püspök életrajzát sok mindent kihagytak belőle és még sorolhatnám. Az egész centenáriumi kiadvány nagyon "féloldalasra" sikeredett! Ez sajnos nem színvonal, még akkor sem, ha itt sok laikusnak tetszik...


2012. február 4. 18:48

A jubileumi évhez méltó,igényes és értékes írásokat olvashatunk az idei kalendáriumban. Valóban összefoglalja a 100 évet,így mi is a közép-és a még fiatalabbak is korrajzot kapnak a múltunkból.
Köszönet az írásokat közreadóknak,és a szerkesztőknek.
Isten áldja munkájukat!
Marika


2012. január 29. 13:36

Nagyon örülök,hogy az ORIENTALE LUMEN c.hang-áhítatból meghallgathatunk egy kis részletet.Köszönet a Szent Efrém kórusnak,és Püspök Atyának.
Szívesen hallanánk a többit is.
Isten áldja meg munkájukat,jó egészséggel,hittel,szeretettel.
Önmagunkat,egymást s egész életünket Krisztus Istenünknek ajánljuk!


2012. január 18. 20:25

Köszönetünket szeretnénk kifejezni Szokira János atyának és Kristóf Imrének - a LEGOTT mentőcsoport vezetőjének - gondozottunk, egy szociális válsághelyzetben lévő kismama elszállításához nyújtott segítségéért.
Tevékenységükkel lehetővé tették egy élet újrakezdését és hozzájárultak egy "új család születéséhez."

Munkájukra Isten áldását kérve:
a nyíracsádi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai
Béres Istvánné és Ternován Éva


2012. január 10. 11:56

Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni, hogy az aktuális napok olvasmányai, az Evangélium, valamint a szentek életrajza részletesen olvasható lett a honlapon.
Nagyon szépen köszönjük ezt a kezdeményezést és megvalósulását!

Szeretettel: Zsófia


2012. január 9. 13:34

Tisztelt Püspök Atya.

Hálás szível köszönöm a Görög Katolikus Legott mentőcsapat,és egy utal Kristóf Imrének azt ,hogy segítségünkre volt 2011 december 16.-án. Mozgássérült kisfiamat és engem hazaszállítottak a Budapesti Pető András Mozgásfejlesztő Intézetből. Hálás szível köszönjük és további sikereket kívánok önöknek. A Jóisten áldja meg magukat. Marcsek Atika és anyukája


2011. december 23. 18:46

Akit érdekel!
Karácsonyi szertartási rend 2011-2012
Nyíregyháza Belvárosi Görögkatolikus templom
December 23.péntek 7ó. Királyi imaórák
December 24.szombat
6,30ó. Szent Liturgia
16,30ó Betlehemes játék
17ó. Csonka nagy alkonyati istentisztelet Püspök atya vezetésével
22,30ó Nagy esti zsolozsma lítiával
24ó Éjféli Szent Liturgia
25. vasárnap:Jézus Krisztus születése
6,30ó Szent Liturgia
7,15ó Reggeli istentisztelet
8,30ó Szent Liturgia ,Betlehemes játék
10ó Püspöki Szent Liturgia
12ó Szent Liturgia
17,30ó Szent Liturgia
18,15ó Nagy alkonyati istentisztelet
26.hétfő : Az Istenszülő emlékezete: Vasárnapi rend
27.kedd : Szent István diakónus:Vasárnapi rend
December 31. szombat :
16,45ó Alkonyati istentisztelet
17,30ó Óévzáró hálaadó Liturgia
2012.január 1. vasárnap:Jézus Krisztus körülmetélése,Nagy Szent Bazil főpap,
Vasárnapi rend,de a reggel 6,30ó Liturgia elmarad!

Áldott szép ünnepet kívánok Mindenkinek!Ari


2011. december 11. 17:57

Örömmel láttam a kispapokat az óvodai Mikulás ünnepségen! Nagyon sok szeretettel gondolok rájuk! Kívánok Nekik testi - lelki jó Egészséget !H


2011. december 1. 11:32

Dicsőség Jézus Krisztusnak!
Köszönöm szépen a Papnevelő Intézet adatainak frissítését!Isten áldja,kísérje életüket,munkájukat!
Marika


2011. november 22. 23:11

Dicsőség Jézus Krisztusnak!
Szeretettel kérem,hogy a papnevelő intézet adatait frissitse már valaki!Akár a rektor,személye más,a kispapok évfolyamai is el vannak maradva egy tanévvel.Isten áldja munkájukat!


2011. október 13. 21:29

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Gyönyörű lett Debrecenben az Istenszülő Oltalma templom ikonosztázionja, amelyet a napokban szentelt fel a Püspök atya! Sokan örülünk ennek a megújhodásnak! Köszönjük szépen mindenkinek, aki hozzájárult, hogy megvalósulhasson!

Üdvözlettel:
Zsófia
http://allatmennyorszag.wordpress.com


2011. szeptember 19. 16:54

A budai Szent Flórián g.k.templom nyitott templomok programján jelen voltam.Nagyon érdekes témák hangzottak el. A kórus szép énekekkel örvendeztette meg a résztvevőket. A diakónus atya Szent Flórián életéről beszélt,képeket vetített.A szünetekben élveztük a jó időt a sekrestye előtti kis téren.A vendéglátásukat,a kedvességüket köszönöm! Jó volt látni,hogy sok gyerek van,a családosok fontosnak tartották a templom programját.Köszönöm az élményeket, gratulálok a szervezéshez! Isten áldását kérem életükre! T.H.


2011. augusztus 17. 21:23

Ezúton szeretném kifejezni örömünket és gratulálni a Görögkatolikus Szemle munkatársainak a színvonalas, színes és nevéhez híven egyre jobban a görögkatolikus lelkiséget kifejező kiadványokért, minden hónapban. Az első betűtől az utolsóig elolvassa az egész család!Adja a Jóisten, hogy tovább munkálkodhassanak e nemes célért( a görög lelkiségért)Köszönettel: egy nagycsalád a szórványból!


2011. július 19. 01:06

E szöveg helyére írhatja a lelkiatyának szánt kérdését...
Ugy látszik tilos a dicsőitéseken kivül más véleményeket irni.Mintha minden rendben lenne.Erősen müködik a cenzura


2011. június 26. 21:38

MEGHALLGATTAM A KISPAPOK KÓRUSÁNAK AZ ÉNEKÉT,AMIT DEBRECENBEN ADTAK ELŐ,((SAJNOS CSAK INTERNETEN KERESZTÜL)SZÍNVONALAS, TISZTA HANGOK.SZÍVBŐL GRATULÁLOK NEKIK.VÁLLALNAK ELŐADÁSOKAT MÁSUTT IS?KIVEL KELL MEGBESZÉLNI?
mARIKA


2011. június 21. 20:12

találtam olyan dupla-kórus előadásokat,hogy a szívem majd szétszakadt! annyira klassz volt!hadd írjam le:Choir Idimelon és Mount Libenon Choir,együtténeklik a bizánci énekeket,talán görög,talán arab nyelven.érdekes,hogy az Isten "minden " nyelven megérti,ha Hozzá,Róla éneklünk. tudom,ez gyerekes vélemény,de számomra érthetetlen.üdv."efrem"


2011. április 5. 19:19

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Nagy örömömre szolgált, hogy megtaláltam ezt az oldalt, és szeretném megköszönni a Püspök Atyának, hogy pártfogásába vette ezeket a kedves speciális mentőket, védőangyalokat. Már a zarándoklaton is láttam a munkájukat, de a bálon tett tanúbizonyságuk igen szép volt. Kulturáltan szakszerűen és alázattal tették amit tenniük kellet. Maradjanak ilyenek mindörökre. Köszönjük nekik.

Marika


2011. március 22. 10:12

Nagyon igényes ez az oldal. Igazi élmény olvasni. Görögkatolikus lelkem mindig örvendezik, ha erre látogatok. Gratulálok a szerkesztőknek.
Fekete Miklós


2011. március 1. 08:56

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Büszke vagyok a kispapjainkra, mert hétről-hétre egyre gyönyörűbben énekelnek a vasárnapi fél kilences liturgián!Igazán szívet melengető. Csak így tovább!!!!


2011. február 26. 16:09

Nagy köszönet a Kezdet és vég rovatért. Ilyet még nem láttam!
(Bárcsak lenne ilyen római katolikus oldalon is, annyira megvilágítja az ünnepek menetét, lényegét! Logikus, egyszerű és mégis mekkora munka lehet benne (mert "mozog"))

Jó együtt énekelni Püspök atyával! :)
(nem tudom sajnos a dallamokat mind)

A legjobbakat kívánok az alkotóknak, jó egészséget.
Földesi Éva
szórvány


2011. február 24. 11:04

Csak annyit szeretnék mondani:KÖSZÖNÖM!

Kezdet és vég rovatuk:

Csodálatos lehetőség, sok munka van benne, ez látszik, és nagyon nagy kincs – legalábbis nekem az, és gondolom, hogy még sokunknak, akikhez eljut.

Én biztos, hogy rendszeresen fogom használni, és terjesztem, akinek csak tudom.

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Szeretettel és imával:

Gyergyóiné Gréti Szigethalomról


2011. február 19. 09:08

Kedves Szerkeszkők és Cikkírók!
Jó ideje várom már, hogy Számadó Úr "magyarán szólva" számoljon azzal is, mennyire elhatalmasodott mai szóhasználatunkban a "sor kerül" kifejezés. Ma már mindenre sor kerül. A van, lesz, rendezik, szervezik, következik és még sok más ige helyett a "sor kerül"-t használjuk, teljesen indokolatlanul. Éppen olyan rossz és értelmetlen nyelvi szokás ez, mint az idő meghatározáskor annak "magasságáról" beszélni, vagy egy másik rossz beidegződésünk, hogy nagyon gyakran "valamiben" gondolkodunk. Ez utóbbi két hiba jobbára az élő beszédben fordul csak elő, annyira rossz, hogy leírni azért mégsem akaródzik, de a "sor kerül"-re lépten nyomon sor kerül. Lám, itt is, az én szövegemben.
Tisztelettel kérem a kedves Szerkesztőket és Cikkírókat, hogy a láthatóan egyre igényesebben készített görögkatolikus kiadványainkból egész egyszerűen száműzzük ezt a rossz nyelvi formát, és ne engedjük, hogy ezek után sor kerüljön a sor kerül-re. Előre is köszönöm.
Tisztelettel, eddigi munkájuk elismeréseként is,
Miklós


2011. február 10. 23:19

Nézegetem a kispapokról készült képeket,jó érzés fog el.Vannak olyan fiatalok,akik teljes szívvel tudnak az Istenben élni,Kicsit irigylem őket,mert nagyon jó lehet egy csapatban "játszani ".Viszont nem bírnék annyit tanulni,azért nem irigylem őket,de kitartást kívánok nekik.Örüljenek,hogy ilyen jó életük van,lehet!Isten vigyázzon rájuk! "efrem"


2011. január 24. 23:13

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Kedves Lelkiatya!

A család éve apropóján jutott eszembe, hogy a gyakran hangsúlyozott aktualitások (amelyek nagyon fontosak) mellett ritkábban esik szó a generációk közötti viszonyról (nagyszülők unokák korosztályok). Félelmetes a válások, csonka családok mellett a már családot sem vállaló fiatalok száma. Meggyőződésem, hogy az egészséges kiegyensúlyozott családok mögött ott vannak a nagyszülők a hátországban. A mai szülők sem nagyon tudnak mit kezdeni a saját megöregedő szüleikkel. Az egyháznak a program során foglalkozni lehetne ezzel a témakörrel is. A napokban hallottam egy nagyon figyelemre méltó proramról aminek a lényege az alábbi.

Civil szervezet iskolákkal megállapodást kötött arra, hogy 55 év feletti önkéntesek kvázi mentorokként segítik a arra igényt tartó gyerekek tanulását, illetve egyéb foglalkozásait. Egyénileg foglalkoznak a gyerekekkel és csak 2-3 gyereket vállalhat fel 1 felnőt. Nem feltétel a pedagógus képzettség. Az egyházi iskoláinkban ez lehetőség lehetne. A szülőknek is segítség mert így gyermekeik tanulása felkészülése és szabadideje megbízhaztó feltételek mellett telik.
Ezt csak gondolatébresztőnek szánom, a kidolgozás és a megvalósítás bonyolultabb, de szerintem megvalósítható. Szívesen közreműködnék a kidolgozásban.

Tisztelettel és szeretettel: Annuska


2011. január 14. 19:59

patikus vagyok,és bármilyen idegesitöek is a betegek,megpróbálok kedvesen beszélni hozzájuk. aki partner,azzal még egy kicsit személyesen is faggatózok.van egy nagyothalló,nagyon öreg,egyedülálló nénike,és a minap olyan kedvesen bókolt nekem,hogy majdnem sírtam.pár jó szó és bevilágítja az egyedüllét perceit.de azt mondta,h a kedvesség sok bajjal jár,nem mindenki nézi jó szemmel.olyan kár,h nem élhetek úgy,mint ahogy szeretnék,mert az embert hülyére veszik,lealázzák,kitúrják.ha vkivel őszintén beszélek,utána már nem akar velem szóba sem állni.túl magas,vagy túl irreális.üdv "efrem"


2011. január 14. 17:47

Kérdésre válaszolva:
A február 25-27-i pécsi bálról és találkozóról hamarosan küldjük a részletes információkat!
Üdvözlettel: s.t. (Pécs)


2011. január 10. 09:34

Olvasgatom a szemle kalendáriumát. A közepén tartok még csak, de innen
is leszűrtem, hogy nagyon színvonalas lett az egész.
Gratulálok a szerkesztőnek és a szerzőknek is!
D.


2011. január 9. 22:16

Papp Miklos elmelkedese Krisztus szuleteserol/ikonjarol/az utobbi teologiai ertekezeseket tekintve tisztan a Szentlelektol ihletett
iras.Szeretnem kérni,hogy ha lehet a VIZKERESZT
etikajat is olvashassuk. Imadkozunk Miklos testverunkert,hogy
nem onmagat hirdetve es magasztalva a Szent Lelek ihletese altal vezessen
bennunket kozelebb Eletunk Nagy Titkahoz.Nagy orom tolt el,hogy ilyen
ertekes magyar gorogkatolikus/nem latin,nem orthodox/ferfiuval aldott
meg bennunket az Ur aki megtalalta az igaz hitet es megosztja velunk
az oszthatatlan Szentharomsag titkait.
Jo gorog katolikusnak lenni.
Boldog unnepeket a JORDAN ALDASAVAL!
Egy gor.kat hivo csalad.


2011. január 9. 21:49

Nagyon jó az oldal!
Esetleg tudnának egy cikkben információt adni a február 25-27-ei pécsi ifjúsági napról és bálról?
Sajnos sehol sem található róla információ...


2011. január 7. 23:06

A legjobb magyar egyházi oldal! Ennyi funkció, ami más egyház honlapján egyáltalán nincs, naptár melyben püspök úr eseményeit követhetjük, médiatár, az összes templomjaik adatai, az összes papjaik adatai, gömb panoráma képek, hírek napi frissítéssel, és főleg a lelki atya válaszol rovat... gratulálok a profi programozóknak, a profi webmestereknek, a profi hírszerkesztőknek! Büszkék lehetnek magukra!


2010. december 30. 22:44

Jo lenne ha egy uj honlapon olvashatnank hetrol hetre a magyar gorogkatolikus egyhazunk tortenetet honfoglalastol napjainkig.Ugy gondolom
hogy megerne a faradtsagot a tenyeken alapulo tortenelmunk.Az igazsag
tesz bennunket szabadda.


2010. december 30. 11:41

Mindazok nevében köszönöm a Püspök Atya feddő szavait az "arctalansággal és gonoszsággal" kapcsolatban, akik kezdetektől fogva aggódva szemléltük ezt a folyamatot. Ugyanakkor jó lenne, ha továbbra is lehetőség lenne a cikkekhez hozzászólásokat írni, de névvel és email címmel együtt. (Esetleg ellenőrzött regisztrálás után.) Hasonlóan vélekedek a fórumunkkal kapcsolatban is. Annak a véleménye a fontos, aki vállalni is meri azt. Szeretettel: Tóth Elek (Nyíracsád)


2010. december 26. 09:07

Dícsőség az Úr Jézus Krisztusnak!
Fantasztikus élmény olvasni a Lelkiatya válaszol rovatot. Isten segitse
meg a Keresztény Egyházakat.


2010. december 25. 22:13

Kegyelemben gazdag Karácsonyt és Boldog Újévet kívánok a honlap készítőinek és mindenkinek, aki olvassa!

Köszönet az egész évi áldozatos munkájukért!


2010. december 15. 12:29

Miért tünt el a hírek utáni hozzászólási lehetőség? Inkább a fórumra nem kellene olyanokat engedni írni,akik vagy rosszindulatból, vagy tudatlanságból tudálékoskodnak.


2010. december 6. 07:22

Szerintem igen jó ez a honlap, de a Görög Katolikus Szemle színvonala is, örülök, hogy a hónap első napjaiban már mindig kezembe vehetem, és mindig gazdagodva teszem le.
Már alig várom, hogy olvashassam a Kalendáriumot, a téli szünetben mindig az a kedvenc olvasmányom.


2010. november 17. 07:25

Nagyon jó, szeretem olvasni, szinte reggeli "imádság"

ui. minden reggel belenézek, hátha van valami új.....


2010. november 11. 13:02

Az utóbbi időben rendszeresen olvastam a Szemlét, hozzá kell, hogy fűzzem, hogy ez a szerkesztőt dicséri, sokkal változatosabb lett az újság, pl. megjelentek benne olyan rovatok, melyek a görög katolikus egyház művészetével foglalkoznak.


2010. november 8. 10:56

Köszönöm [a Lelkiatyának], hogy a sok feddés, tanács, figyelmeztetés ellenére is mégis alázattal és imával kísért szeretettel válaszol kérdéseinkre!
Életére és áldozatos szolgálatára Isten gondviselő kegyelmét és áldását kérem.
Egy fiatal, aki rendszeres látogatója az oldalnak!


2010. október 25. 22:45

A honlap erősíti azt a sajátos görög katolikus identitást, amely olyannyira jellemez bennünket. De ez nem elválaszt, hanem összeköt keresztény testvéreinkkel. Épp azért, mert szerintem nincs szebb, befogadóbb és élhetőbb egyház a mienknél. Hálát adok Isten különös kegyelméért, hogy a Magyar Görög Katolikus Egyházba születtem és élhetem mindennapjaimat! Kedves Szerkesztők! Köszönöm munkájukat és biztatom Önöket arra, hogy hasonlóan jó színvonalon folytassák azt tovább mindannyiunk örömére!


2010. október 12. 14:42

Szinte minden hónapban megújul a honlap!Szuper!Isten áldja meg a honlap dolgozóit!


2010. október 6. 12:02

Nagyon tetszik a honlap!Különösen az, hogy szinte minden hónapban tudnak az informatikusok újabb és újabb funkciót kitalálni.Áldja meg őket és munkájukat a Jóságos Isten!


2010. október 2. 14:39

Kedves Szerkesztök!
Nagyon tetszik a honlap, elvezettel olvasgatom.
Egy javaslatot tennek.(Nem tudtam eldönteni, hogy a panaszladaba vagy a vendegkönyvbe irjam, egyikbe sem valo.Szerintem is jo lenne tehat egy javaslatlada/ötletdoboz...)
Jo lenne, ha a görögkatolikus naptarban nem csak az adott nap szentirasi szakaszait olvashatnank. Gyakran keresnem öket visszamenöleg, de legtöbbször elöre.
Munkajukra tovabbra is Isten aldasat kivanom!


2010. szeptember 27. 09:55

Az oldal nagyon jó.
Teljesen más:
- egy végre fejlődésnek induló intézmény vezetőjét miért kell leváltani?
- ha valaki megmondja a véleményét, miért teszik félre?
- mire jó ez a el-ortodox-iasodás?
- és még lenne pár miért, miért, miért.....


2010. szeptember 16. 17:00

Annyira csodálatos, hogy a görög katolikusoknak van egy ilyan színvonalas oldaluk. NAgyon tetszik, hogy lehet a Lelki atyától kérdezni és hogy a fórumon egy-egy témát megvitathatunk.


2010. augusztus 5. 11:26

En egy szabolcsi falubol emigraltam New Yorkba 6 evvel ezelott. Par honapja ertesultem errol a honlaprol, amit azota olvasok napi - heti rendszeresseggel. A honlap nagyon szep es gazdag. Koszonom a munkajukat!


2010. július 18. 20:50

A legjobb magyar egyházi oldal! Ennyi funkció, ami más egyház honlapján egyáltalán nincs, naptár melyben püspök úr eseményeit követhetjük, médiatár, az összes templomjaik adatai, az összes papjaik adatai, gömb panoráma képek, hírek napi frissítéssel, és főleg a lelki atya válaszol rovat... gratulálok a profi programozóknak, a profi webmestereknek, a profi hírszerkesztőknek! Büszkék lehetnek magukra!


2010. július 7. 10:42

KÖSZÖNET-ÉS HÁLA,,EZUTON FEJEZEM KI KÖSZÖNNETEMET KICSÁK GYÖRGY PARÓKUS TISZTELETES URNAK A SAJÓSZÖGEDI GÖRÖGKATÓLIKUSOKÉRT ÉS A GK TEMPLOM FEUJJITÁSÁBAN VÉGZETT ÖNZETLEN MUNKÁJÁÉRT, A JÓISTEN ÁLDÁSÁT ÉS SZERETETÉT MIND A PARÓKUS URNAK MIN AKEDVES CSALÁDJÁNAK SZIVEMBŐL KIVÁNOM,SZOLGÁLATÁT BEFEJEZVE AJAK KÖZSÉGBENI SZOLGÁLATÁHOZ ERŐT EGÉSZSÉGET A JÓISTEN ÁLDÁSÁT KÉREM, PANYKO JÓZSEF SAJÓSZÖGED.


2010. június 12. 23:34

A honlapra rendszeresen tesznek fel ortodox híreket! Kit érdekel? Elvégre mi katolikusok vagyunk nem de?


2010. június 12. 12:52

Nincs panaszom. Viszont gratulálok a gyönyörű, informatív és kitűnő hangulatú honlaphoz! Csak így tovább! Jó ide tartozni!


2010. május 28. 20:44

...csupán annyi kérésem lenne a T. Informatikusokhoz, hogy valamilyen más fajta megoldást keressenek mert lehetetlen kiolvasni ezt az apró és összemosódó betű típust, a korábbi megoldás kitűnő volt.
Köszönettel: Szónoczky János


2010. május 18. 09:59

Tisztelettel kérdezem, hogy nincs-e tervben a máriapócsi kegytárgybolt megújítása? Jelenleg tele van giccsel és egyáltalán nem tükrözi egyházunk hagyományát és szellemiségét. Szükséges lenne, hogy Máriapócson görög katolikus kegytárgybolt legyen, ahol csak keleti hagyományunk szerinti irodalom, ikon, kegytárgyak stb. árusíttassanak. tisztelettel: Szabó Roland


2010. április 29. 09:42

A HONLAPUNK TALÁN A LEGSZEBB AZ EGYHÁZI HONLAPOK KÖZÖTT, EGYETLEN BAJUNK VAN VELE (BUDAPEST): NEM KELL TÖBB BEMÁSOLT HÍR A MAGYAR KURÍRRÓL!!!!!! AKI ARRA KÍVÁNCSI, AZ OTT ELOLVASHATJA!


2010. április 22. 18:39

DJK!

Örömmel láttam a Magyar Kurír honlapján, hogy a Magyar Papi Találkozón milyen szép számban gyűltek össze a görög és a római katolikus atyák. Örömmel vettem, hogy Fülöp püspök atya is részt vetten ezen az örömteli találkozón. Mindig szívmelengető számomra, amikor a görög és római katolikus atyák, püspökök együtt vannak, találkoznak, szentmisét és liturgiát mutatnak be KÖZÖSEN. Azt hiszem, hogy minden egyes adódó alkalmat meg kell ragadni ahhoz, hogy a keleti és nyugati katolikusok megmutassák a világnak az összetartozásukat. Van így is elég baja az egyháznak, gondolok itt a Szentatya atya elleni támadásokra, vagy az (állítólagos) pedofilbotrányokra, amik valamiért most hirtelen napvilágot látnak hosszú évek elteltével. Szerintem ez nem véletlen.

Tehát szerintem felesleges is kicsinyes olyan dolgokról vitatkozni, amik a fórumon is vannak, mint pl. kell-e a görög katolikus papnak kolláré, vagy nem.

Tartsunk össze és építsük együtt a Magyar Katolikus Egyházat!!!


2010. április 19. 20:07

Nincsen panaszom.Nagyon jó az oldal.


2010. március 27. 08:53

Köszönet az áldozatos munkájukért. Az, hogy jóval a husvéti ünnepek előtt lehet tudni hogy hol, kinek a vezetésével lesznek a szertartások és köszönet azért is, hogy a Máriapócson megrendezendő bucsuk idejének közléséért. Áldott szép Husvétot kivánok: Katalin


2010. február 22. 23:37

Sokszor hallottuk tanulmányaink során, hogy a keleti egyház fölfogása szerint a Vasárnap a hét első napja. Nem lehetne átállítani az eseménynaptárat úgy, hogy azon is az első nap a vasárnap legyen?
Ill. a másik javaslatom, hogy ne csupán panaszláda legyen elérhető, hanem "Javaslatláda" is.
Gulybán Gergely
bp.


2010. február 18. 18:23

Örömmel olvastam a wifi faluról. Jó lenne, ha ilyet előre tudhatnának a hivek. Nekem is van olyan számitógépem, amit már nem használok, monitorral együtt szivesen ajándékoztam volna ilyen nemes célra. Biztosan más családban is van régebbi, nem használt készülék amit oda adnának a rászorulóknak.


2010. január 24. 12:59

A mai szent liturgián (jan. 24.), nagy örömmel láttam, hogy a szegedi görög katolikus kápolnában két római katolikus kispap is jelen volt és ők is együtt szolgáltak az oltál körül Szaplonczay Miklós atyával. Azt is jó volt látni, hogy a kispapok számára nem idegen a görög katolikus liturgia szövege. De jó lenne többször ilyet látni az országban, hisz mindannyian katolikusok vagyunk: igaz, ki görög, ki római, de mindannyian a Magyar Katolikus Egyház tagjai.


2010. január 20. 09:50

Fantasztikus élményt jelent olvasni a Lelkiatya válaszol rovatot! Köszönöm és Isten tartsa meg olyannak a válaszoló atyát amilyen, hiszen ilyen lelkülettel kellene élnünk mindannyiónknak, az egész egyházunknak.Az Ön IP-címe: 54.198.234.111


Mennyi hat meg hat? (számmal)
Ajánlott facebook oldalak:

lablec

emft_eu uszt hu-ro nka emft_eu

Letölthető pályázati dokumentumok

© Hajdúdorogi Egyházmegye

Impresszum Kapcsolat