Vissza normál üzemmódba
Kezdőlap Rólunk Liturgia Közösségeink Hírek Linkek
 Ifjúsági gyalogos zarándoklat 2014 – ...arra a földre, amelyet majd mutatok neked

Sok imádsággal kísérve találkozzunk 2014. augusztus 11-én délután Sárospatakon. Mindenekelőtt kérünk Téged, hogy lelki készületként olvasd el és gondold végig Ábrahám történetét. (Ter 12-22. fejezet)


Zirc-Tihany görögkatolikus (szórvány) gyalogos zarándoklat

Görögkatolikus (szórvány) gyalogos zarándoklatot szervezünk augusztus 21. és 24. között Zircről Tihanyba.


Családi fotók Balatonföldávárról

Képtárunkból letölthetők a 2014-es balatonföldvári Család-tábor csoportképei.


Szenvedélybetegek lelkigyakorlata

A Máriapócson háromhavonta megrendezésre kerülő szenvedélybetegek lelkigyakorlatát augusztus 7. és 10. között tartjuk.


Zsolozsmás napok Mátyfalván

A beregszászi esperesi kerületben július 22-24 között, első alkalommal került sor a Zsolozsmás napokra, melynek Mátyfalva (nagyszőlősi járás) adott otthont. A közel 20 fiatal (mindig többen imádkoztak, hiszen az egyházközség hívei is bekapcsolódtak a szertartásokba) vállalkozott arra a feladatra, hogy ezalatt az idő alatt elimádkozza a teljes liturgikus napot, s annak szertartásait.


Isten fiainak... a nyaralása – Családtábor 2014

A hangzatos és szenteskedőnek tűnő cím mögött szép tapasztalat és mély tartalom rejlik. Balatonföldváron július 14. és 19. között a görögkatolikus családtáborban tapasztaltuk és éltük. Három, egymás kiegészítő szóban foglalom össze: pihenés, együtt pihenés, tartalmas együtt pihenés.


Zsolozsmástáborban voltam - hanganyaggal frissítve!

2014. július 7-től 10-ig tartott a II. zsolozsmástábor Nyíracsádon, a Hajdúdorogi Egyházmegyében. A meghívott előadó Kajtár Edvárd volt, aki a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa, a papnövendékek lelki vezetője.


Vasmise Irotán

Csiszárik János nyugalmazott főesperes atya 65 éves papi szolgálatáért vasmiséjén adtunk hálát 2014. július 17-én Irotán.


Osztatlan szívvel az Exarchátus búcsúján Máriapócson

Ezen a hétvégén tartottuk a Miskolci Apostoli Exarchátus területén élő hívek zarándoklatát Máriapócson. Egyházközségeink többségéből szervezett módon, buszokkal, kisbuszokkal, gyalog, máshonnan személygépkocsikkal érkeztek mindazok, akik  terheket hordozva lelkileg feltöltődni szerettek volna.


Szüntelen imádság Irotán

Július 14-én nyitotta meg kapuit az idei Zsolozsmás napok Irotán, amelyen most is közel hatvanan vettünk részt. Hétfőn este az alkonyati zsolozsmával kezdődött el a szüntelen imádság.


Megjelent A mi családunk következő száma

Egyházközségeink templomaiban elérhető családújságunk legfrissebb száma.


Országos bemutatkozás – EFOTT 2014

Az idei éven is megrendezésre került az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, más néven az EFOTT. Szakkollégiumunk is jelentkezett a fesztiválra, így lehetőséget kaptunk arra, hogy diákjaink és munkatársaink képviseljenek minket, bemutassák a kollégiumot és a cigány-magyar együttélésről szerzett tapasztalataikat. 


PIT 2014

Az elmúlt hétvégén második alkalommal rendezték meg a görögkatolikus Peleskei Ifjúsági Tábort.


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. július 20.

A Görögkatolikus Médiaműhely „HITVALLÁS” c. műsora 2014. július 20-­án a Kölcsey Televízióban.


Nyolcvan gyermekkel a Balatonnál

Ebben az évben 2014. július 06-11. között az Erzsébet program „Hurrá Együtt Nyaralunk” pályázatának keretében 80, gyermekvédelmi gondoskodásban lévő gyermek nyaralhatott a Balaton mellett. A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ pedagógusai gondoskodtak a gyermekek felhőtlen szórakozásáról.


Illés próféta búcsúja

Az alábbiakban olvashatók az Illés-napi búcsúk programjai.


Primíca Nyírderzsben

Bensőséges ünnep volt 2014. július 13-án Nyírderzsben. Ifj. Zuró József pappá szentelése után két héttel ünnepi Szent Liturgiát mutatott be, majd újmisés áldásban részesítette a jelenlévőket.


Illés próféta búcsúja

A hétvégén tartják Illés próféta búcsúját Máriapócson.


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. július 13.

A Görögkatolikus Médiaűhely Hitvallás című műsorának július 13-i, 17-i és 20-i adása a Kölcsey Televízióban.


Futball Világbajnokság 2014 EREDMÉNYEK

Véget ért a 2014. évi világbajnokság, véget ért a tippjátékunk is. Köszönjük mindenkinek a játékban való részvételt, reméljük, csak tovább tudtuk növelni a világbajnokság izgatlmai.


Máriapócsi motoros búcsú

A korábbi évekhez megszokottan a Hajdúdorogi Egyházmegye idén is megrendezi motoros zarándoklatát Máriapócsra 2014. július 26-án. 


Görögtűz Tábor – 2014

A Görögtűz Tábor több mint egy évtizede kicsit olyan számomra, mint Jézus példázatában a sziklára épült ház, vagy hogy profánabb képpel éljek, mint a kismalacok kőháza, amit hiába próbál elfújni a farkas. Jöhet eső, fújhat a szél, gördülhetnek az akadályok, egyszerűen nem lehet elfújni a lángot – s bár a görög válogatott egy nappal korábban kiesett a foci vb-n, a Görögtűz idén is nagy lángon égett!


Ha nyár, akkor Antalóc

Június 30. és július 5-e között ismét Antalócon táboroztak a görögkatolikus fiatalok.


Megjelent az Egyházzenei Értesítő 2014/2. száma

Megjelent az Egyházzenei Értesítő 2014/2. száma, amelyben zenei cikkek, kották és egyéb érdekes írások találhatók.


Felvételt nyert papnövendékek

A 2014. június 30. és július 2. között tartott felvételi alapján az alábbi személyek nyertek felvételt a Hajdúdorogi Egyházmegye papnövendékei közé.


Személyi változások a Hajdúdorogi Egyházmegyében

A Hajdúdorogi Egyházmegyében a következő személyi változások léptek ill. lépnek érvénybe.


Alapítások a Hajdúdorogi Egyházmegyében

Debreceni Helynökség, Hajdúnánási Görögkatolikus Szervezőlelkészség, Nyíregyháza-Butykatelep.


Gyémántliturgia Sajópálfalán

Figeczki Balázs nyugalmazott főesperes atya 60 éves papi szolgálatáért adtunk hálát 2014. július 6-án. Balázs atyát 1954. július 4-én szentelte pappá Dudás Miklós püspök atya Miskolcon.


Engedjétek hozzám a gyermekeket, mert ilyeneké a mennyek országa! – Elsőáldozás Mátyfalván

Jeles eseményre jöttek össze a nagyszőlősi járásban, Mátyfalván a görögkatolikus templomba a hívek, ahol 2014. július 6-án 16 fiatal részesült először Jézus Krisztus testében és vérében. A


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. július 6.

A Görögkatolikus Médiaűhely Hitvallás című műsorának július 6-i adása a Kölcsey Televízióban.


Angyalképző Örökösföldön

Néhány héttel a templomszentelés után igazi csodaként éltük meg, hogy kivirágzott az örökösföldi templom kertje. S legnagyobb örömünkre ez nem néhány kertész ügyességét dicséri, hanem a közösségünkben lévő sok gyerek látványa okozta.


Jézus-ima találkozó Nyíregyházán

2014. július 7-én (hétfőn), a megszokott időpontban (délután 4-től 7-ig) tartjuk a Jézus-ima összejövetelünket a nyíregyházi belvárosi parókia hittantermében (a templom mögött).


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. július 01.

A Görögkatolikus Médiaűhely A szeretet ereje című műsorának július 1-i adása a Kölcsey Televízióban.


Határtalan foci

A foci valóban nem ismer határokat, hiszen 25 éve minden évben oda-visszavágón mérkőznek meg a Partium papjai a magyarországi görögkatolikus egyház papi válogatottjával. Ebben az esztendőben július 1-én először Szaniszlón csapott össze a két csapat. A mérkőzést megelőzően a játékosok a temetőben tartottak rövid megemlékezést a korábbi szervező atyák egyikének sírjánál, majd már a pályán előbb a házigazdákkal, utána pedig a település öregfiúk csapatával játszottak egy-egy félidőt.


Megszépül a Búza téri templom – és templomkert épül körülötte

A szentélyrésznél épül az új diakónusi sekrestye, és itt már állványok sem takarják a Búza téri görögkatolikus székesegyházat, jól láthatja minden arra járó, milyen lesz a megújuló épület külseje. Az elmúlt napok leglátványosabb munkája a kereszt le- és visszaemelése volt – a közeljövő leglátványosabb változása viszont a templomkert kialakítása lesz.


Papszentelés Máriapócson

Péter és Pál főapostolok ünnepén, 2014. június 29-én Máriapócson Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök áldozópappá szentelte ifj. Zuró József diakónust.


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. június 29.

A Görögkatolikus Médiaűhely Hitvallás című műsorának június 29-i adása a Kölcsey Televízióban.


Teljesen megújult a bedői görögkatolikus templom

Érdekes bihari község Bedő, már az elmúlt századok népszámlálásai szerint is mindig csak pár százan lakták, és sokan, sokszor azt mondák: vajon mi lesz, elfogy a falu; és lám, sok esztendőn át mindig mégis fennmaradt, most is megvan, templomot újított, buzgó, kitartó, hagyományőrző, él és élni akar.  Dicséret illeti őket, mert itt jól tudják: nem mindig csak a "mennyiség" a fontos! Ezzel a „sajátos elszántsággal” vágtunk neki évekkel ezelőtt a templom megújításához, és fokozatosan, de mára meg is lett ennek szép eredménye.


Egyházmegyei zsolozsmástábor Nyíracsádon – Még lehet jelentkezni

A Hajdúdorogi Egyházmegye területén – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is Nyíracsádon lesz a Zsolozsmástábor július 7. (hétfő) és július 10. (csütörtök) között Fülöp püspök atya részvételével. 


Teljesen megújult a pocsaji görögkatolikus templom

Több évtizedes, igen leromlott állapotából öt év közös összefogása és sokak erőfeszítései révén kívül-belül teljesen megújult a közel 300 éves pocsaji görögkatolikus templom.


Egyházzenei tábor Pécsett

Az évente megrendezett nyári egyházzenei tábor és továbbképzés a görögkatolikus zene kedvelőinek idén Pécsett lesz, 2014. július 9. és 12. között.


Férfiak és fiúk zarándoklata

Július 14-én, az Exarchátus területéről gyalogos zarándoklat indul Máriapócsra, az Illés búcsúra.


Családi nap Szerencsen

Idén július 12-én, Szerencsen lesz a Miskolci Apostoli Exarchátus családi napja. A rendezvény számos színes programmal várja az érdeklődőket. A kikapcsolódni és együtt lenni vágyóknak változatos gyermekműsorokat (bábszínház, táncház), interaktív foglakozásokat (kézműves foglalkozás, cserkészvetélkedő), népzenei koncerteket (Ciráda zenekar, Tücsök zenekar, Újváry Marika és kísérete) és egyéb szórakozási lehetőségeket (ugrálóvár, arcfestés, állatsimogató, bohócok, zumba) kínálnak a szervezők. A rendezvény plakátja lentebb található.


Zarándoklat Felvidékre és Lengyelországba

A Nyíracsádi Görögkatolikus Egyházközség zarándoklatot szervez a Felvidékre és Lengyelországba. Szeretettel várjuk azok jelentkezését más egyházközségekből, akik szívesen velünk tartanának.


Görögtűz tábor 2014

Idén 2014. június 30. és július 4. között rendezik meg a Görögtűz hittanos tábort Hajdúdorogon.


Iskolatáska gyűjtés az exarchátusban

Lassan közeledik az iskolai tanév vége, s befejeződik a gyerekek számára a tanítás. Szeretnénk előrelátók lenni és kérni azt, hogy segítsék missziós munkánkat majd az új tanév kezdetén.


Menjünk fel az Úr hegyére! – Zsolozsmástábor Irotán

2014-ben is bekapcsolódhat minden zsolozsmát szerető görögkatolikus egyházunk szüntelen imájába Irotán, a Cserehát csendjében. A zsolozsmástábor július 14-én 18 órakor a vecsernyével veszi kezdetét és 17-én a délelőtti Szent Liturgiával ér véget. A zsolozsma szertartásai között a zsoltárokat olvassuk és elmélkedéseket hallgathatunk ezúttal Székely János püspök atyától a keddi és a szerdai napon.


Jézus-ima lelkigyakorlat

Ismét megrendezésre kerül az immár hagyományosnak mondható nyári Jézus-ima lelkigyakorlat, melyet ismét Fülöp püspök atya fog vezetni.


Ikonfestő műhely Szegeden

Idén is megrendezik Szegeden 2014. július 25. és augusztus 3. között a Szent Mihály Arkangyal Ikonfestő Műhelyt, ezúttal Seres Tamás festőrestaurátor-művész, ikonfestő vezetésével. 


Ikonfestő tábor Nyíracsádon

2014. június 30. és július 6. között kerül megrendezésre a II. Nyíracsádi Ikonfestő Tábor. A tavalyi évhez hasonlóan a művészeti és lelki vezetést Varga Tarzíciusz ferences testvér fogja irányítani.


Családtábor 2014

Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan idén is szervezünk tábort görögkatolikus családjaink részére Balatonföldváron (Riviéra Hotel) 2014. július 14-19. között.