Vissza normál üzemmódba
Kezdőlap Rólunk Liturgia Közösségeink Hírek Linkek
 Nyíradonyiak zarándoklata Máriapócsra

A nyíradonyi egyházközség a hagyományoknak megfelelően az idén is szervezett gyalogos zarándoklatot Máriapócsra, a Nagyboldogasszony napi búcsú szombatján augusztus 16-án. A vegyes korosztályú , több mint 70 főből álló csoportot Papp Miklós parókus, és Pindzsu István segítő papnövendék vezette.


Egy zarándoklat margójára...

5 nap kilométereket róva vidámsággal és komolysággal: ismerősök, találkozások 1 év után ismét...


A hegyen, ahol az Úr gondoskodik – Ifjúsági gyalogos zarándoklat 5. nap

5. nap – az érkezés napja. Újult erővel vágtunk neki utunk utolsó szakaszának, hogy egy hét együtt-zarándoklás után közösen köszöntsük az Istenszülőt kegyhelyünkön.


Megemlékezés Árpád-házi Szent Piroskáról

A Katolikus Rádió Árpád-házi Szent Piroska (Hágia Eiréné császárnő) halálának 880. évfordulója alkalmából, megemlékezést tart 2014. augusztus 20-án, 8.42-kor a Heuréka – a tudomány percei c. műsorában, melyben közreműködik dr. Nagymihályi Géza atya is.


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. augusztus 17.

A Görögkatolikus Médiaműhely „HITVALLÁS” c. műsora 2014. augusztus 17-­én a Kölcsey Televízióban


Kirándultak a tanodások

2014. augusztus 15-én ismét buszra szálltunk a huszár-telepi tanodásokkal, első állomásunk a hortobágyi Madárkórház volt. Az alapos, részletes idegenvezetés után az udvari kalitláknál kedvünkre barangolhattunk.


Bogácson táboroztak a Magvető Görögkatolikus Tanoda diákjai

Ha a nyár, akkor a táborozás! Így volt ez az idén is a Magvető Görögkatolikus Tanoda diákjainak és tanárainak. Ismét útnak eredtünk és a tavalyi évhez hasonlóan Bogácsra mentünk.


Esélyt adni – esélyt kapni

„Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is – valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.” (Albert Schweitzer) Ezzel az idézettel hirdette meg Esélyt adni – esélyt kapni c. pályázatát a Türr István Képző és Kutató Intézet, melyre Kondás Kristóf a huszár-telepi Magvető Görögkatolikus Tanoda vezetőjével és diákjaival készített egy rövid filmet.


Mozaik ikon szentelése és püspöki ezüstmise Máriapócson

Augusztus 17-én Máriapócson a Nagyboldogasszony-napi püspöki Szent Liturgia végén a kegytemplom 15 méter magasan lévő fülkéjében lévő újonnan elhelyezett mozaik ikont áldotta meg Kocsis Fülöp hajdúdorogi püspök. A Szent Liturgián ünnepelte egyúttal pappá szentelésének 60. évfordulóját Oláh Miklós atya, illetve 25. évfordulóját Fülöp püspök és a vele együtt szentelődött paptársai.


Két kerékkel az összefogás útján

Néhány hét van már csak az augusztusból, és lassan a nyár végéhez érkezünk. Az eddigi fesztiválok, búcsúk és lelket emelő programok, arról az életről számoltak be, amit folyamatosan önmagunkért, egymásért és egyházunk megújulásáért tettünk és teszünk. A megvalósult sikerek mind - mind egy új kezdetről számolnak be. Az új kezdethez azonban nem elég egy új ötlet, új emberek is kellenek hozzá. Olyanok, akik képesek hinni elsősorban önmagukban, és az összefogásuk erejében.


A Hármashegyaljai erdei iskolában családi nap

Augusztus 9-én, szombaton a debrecen-csapókerti és a hajdúsámsoni egyházközségek híveinek régóta dédelgetett álma vált valóra. Családi napot szerveztünk a hármashegyaljai erdei iskolában.


„Együtt lenni jó”

Együtt lenni jó címmel, az NCSSZI CSP-KÖZG-14-16408 azonosító kódú „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítése” című pályázat keretében, a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ munkatársai családi napot rendeztek Nagykálló Harangodon 2014. augusztus 08-án, az átmeneti nevelésben lévő gyermekeknek, és családjaiknak.


A zarándoklat a hit áldozata – Ifjúsági gyalogos zarándoklat 4. nap

A zarándoklat negyedik napján az Istenszülő elhunytának ünnepe hatotta át utunkat. Ennek jegyében püspöki Szent Liturgiával kezdtük a napot, hogy utána Kótajt és Sóstóhegyet érintve érkezhessünk meg utolsó napi szálláshelyünkre, Nyírpazonyba. Itt az ünnepi napot szabadtéri vecsernyével zártuk, mely utána a szórakozás vette át a főszerepet egy retró buli keretében.


A zarándoklat: másokért való felelősségtudat – Ifjúsági gyalogos zarándoklat 3. nap

A zarándokok a fezstivál után a kompos átkelést követően elhagyták az exarchátus területét, s Tímáron keresztül folytatták útjukat Máriapócs felé. A zarándoklat lényeges eleme a lelkiség, így a másnapi ünnepre való ráhangolódás szellemében lelki napot tartottak a fiatalok, melynek keretében Balsán, Gávavenccsellőn és Bujon halgathattak meg tartalmas és mély elmélkedéseket – az ökumenizmus jegyében – a helyi református lelkipásztortól, melyek után végül a nap virrasztással zárult.


Minden, ami összeköt! – Görkapocs fesztivál és az ifjúsági zarándoklat 2. napja

Ebben az évben Tokaj főterén ünnepelt a görögkatolikus egyház. Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Görkapocs fesztivál Nyíregyháza és Debrecen után egy szimbolikus jelentőségű helyszínen, Tokajban került megrendezésre.


Megérkezett Máriapócsra a kegyhely új ékessége

Három nappal a Nagyboldogasszony napi búcsú előtt Pócsra érkezett új Tanító Krisztus ikonunk. A viharos időjárás igencsak megnehezítette a munkálatokat, de a művészek és az építőmunkások nem kis bátorságot tanúsítva elhelyezték a kegytemplom homlokzatán a vasárnapi felszentelésére – délelőtt 10.00 Szent Liturgia – váró új mozaikot.


Három hétvége egyedülálló szülők számára

A katolikus Emmánuel Közösség és a Hajdúdorogi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága szervezésében egy három hétvégés programsorozattal szeretnénk segíteni az egyedülálló szülőknek. Három hétvége azoknak, akik még nem tudták földolgozni a történteket és gyermekei még az egyik szülővel élnek.


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. augusztus 10.

A Görögkatolikus Médiaműhely „Hitvallás” című műsora 2014. augusztus 10-én a Kölcsey Televízióban.


Szent Damján Tábor 2014

Sziasztok! Ezúton szeretnék Nektek egy hatalmas köszönetet mondani az elmúlt hétért! Dóri számára a világot, nekem a reményt jelentette. Nem hittem volna, hogy léteznek ilyen emberek, akik teljes odaadással viselik mások terheit.


Elindult az ifjúsági gyalogos zarándoklat – 1. nap

Az idei évben is elrajtolt az ifjúsági gyalogos zarándoklat. A közel hatszáz zarándok Sárospatakról a legelső zarándokkal, Ábrahámmal indult útnak.


Beszámoló a szegedi Szent Mihály Arkangyal Ikonfestő Műhely 2014. évi munkájáról

Szegeden 2014. július 25. és augusztus 3. között ismét megrendezésre került a Szent Mihály Arkangyal Ikonfestő Műhely. A Műhely határozott célja, hogy – imádságos légkörben – a bizánci hagyományból forrásozó, dogmatikai, lelkiségi és művészi szempontból egyaránt hiteles munkák készüljenek szakértő vezetés segítségével.


Nagyboldogasszony-napi búcsú Máriapócson

Nagyboldogasszony-napi búcsút tartanak Máriapócson augusztus 16-án és 17-én.


Felvételi felhívás

Amennyiben érdeklődsz fontos társadalmi kérdések iránt, fogékony vagy a cigányságot érintő problémákra, úgy érzed, hogy felelős értelmiségiként tenni szeretnél a cigányság felemelkedéséért és a cigány- magyar együttélésért, valamint tagja szeretnél lenni egy jó közösségnek, köztünk a helyed!


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. augusztus 3.

A Görögkatolikus Médiaműhely „Hitvallás” c. műsora 2014. augusztus 3- án a Kölcsey Televízióban.


Csobay András parókus Fülöp község díszpolgára lett

Fülöp község görögkatolikus paróchiájának és templomának építője Dr. Csobay András c. esperes posztumusz díszpolgára lett falujának.


Mozaik ikon szentelése Máriapócson

Újabb örömteli szakaszához érkezett a kegytemplom homlokzatára kerülő mozaik készítése. Kisléghi Nagy Ádám Tanító Krisztusát Bukta Norbert festőművész már lassan formába "önti" aranyozott muránói üveg felhasználásával.


Jézus-ima lelkigyakorlat Bodrogolasziban

Augusztus 7-én du. 5 órától 10-én ebédig (kb 1 óráig) Bodrogolasziban, a Lónyai kastélyban ismét megtartjuk a hagyományos Jézus-ima lelkigyakorlatot, melyet Kocsis Fülöp püspök atya fog vezetni.


Felújítás Rakacán

A Rakacai Görögkatolikus Egyházközség örömmel jelzi, hogy a végéhez közelednek a templom külső felújítási munkálatai.


Ung-vidéki Görökatolikus Honismereti Hittantábor

Július 29. és 31. között került sor az ungvári járásban élő görögkatolikus fiatalok honismereti és hittantáborára Szkoropádszky Péter palágykomoróci áldozópap és Benzo György papnövendék szervezésében.


Haverok, buli, Görkapocs - A görögkatolikus egyház RÁD hangolva!

Ha nyár, akkor Görkapocs fesztivál. A görögkatolikus egyház idén is megrendezi városmissziós fesztiválját, hogy rámutasson azokra az értékekre, melyek összekötnek bennünket, mindnyájunkat. S ez miért ne lehetne a zene, a felhőtlen szórakozás és egy fesztiválos hangulat keretében, ahol görögkatolikus közösségeink és neves előadók mutatnak rá a közös pontokra?


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. július 29.

A Görögkatolikus Médiaműhely A szeretet ereje című műsorának július 29-i adása a Kölcsey Televízióban.


Úrszínváltozás ünnepének kánonja

Az alábbiakban letölthető az Úrszínváltozás ünnepének kánonja.


Jézus-ima találkozó Nyíregyházán

2014. augusztus 4-én (hétfőn), a megszokott időpontban (délután 4-től 7-ig) tartjuk a Jézus-ima összejövetelünket a nyíregyházi belvárosi parókia hittantermében (a templom mögött).


Szenvedélybetegek lelkigyakorlata

A Máriapócson háromhavonta megrendezésre kerülő szenvedélybetegek lelkigyakorlatát augusztus 7. és 10. között tartjuk.


Zirc-Tihany görögkatolikus (szórvány) gyalogos zarándoklat

Görögkatolikus (szórvány) gyalogos zarándoklatot szervezünk augusztus 21. és 24. között Zircről Tihanyba.


Megjelent A mi családunk következő száma

Egyházközségeink templomaiban elérhető családújságunk legfrissebb száma.


Máriapócsi motoros búcsú

A korábbi évekhez megszokottan a Hajdúdorogi Egyházmegye idén is megrendezi motoros zarándoklatát Máriapócsra 2014. július 26-án. 


Ifjúsági zarándoklat 2014 – ...arra a földre, amelyet majd mutatok neked - frissítve!

Sok imádsággal kísérve találkozzunk 2014. augusztus 11-én délután Sárospatakon. Mindenekelőtt kérünk Téged, hogy lelki készületként olvasd el és gondold végig Ábrahám történetét. (Ter 12-22. fejezet)


Iskolatáska gyűjtés az exarchátusban

Lassan közeledik az iskolai tanév vége, s befejeződik a gyerekek számára a tanítás. Szeretnénk előrelátók lenni és kérni azt, hogy segítsék missziós munkánkat majd az új tanév kezdetén.


Jézus-ima lelkigyakorlat

Ismét megrendezésre kerül az immár hagyományosnak mondható nyári Jézus-ima lelkigyakorlat, melyet ismét Fülöp püspök atya fog vezetni.


Ikonfestő műhely Szegeden

Idén is megrendezik Szegeden 2014. július 25. és augusztus 3. között a Szent Mihály Arkangyal Ikonfestő Műhelyt, ezúttal Seres Tamás festőrestaurátor-művész, ikonfestő vezetésével.