Vissza normál üzemmódba
Kezdőlap Rólunk Liturgia Közösségeink Hírek Linkek
 Jótékonysági árverés

A Videoton FC és a DVSC-TEVA közösen indított jótékonysági árverést a Vaterán a Hajdúdorogi Egymázmegyével karöltve, hogy egy beteg kislánynak segíthessünk.


Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Katolikus egyházunkban október 19-én, vasárnap tartjuk a missziós világnapot. Az alábbiakban Ferenc pápa erre a napra írt üzenetét olvashatjuk.


Kereszteddel őrizd meg a Te népedet

2014. október 16-án ünnepélyes keretek között megyésfőpásztorunk Ercsei Viktor fafaragó munkáját szentelte meg Csengerben. Az ünnepi vecsernyében pedig buzdítást kaptunk, hogyan meríthetünk minden nap kifogyhatatlanul Isten erejéből és bölcsességéből.


Az Orientalium Ecclesiarum az idei Teológiai Napok témája

Közel fél évszázaddal ezelőtt a II. Vatikáni Zsinat harmadik ülésszakának végén fogadták el a Keleti Katolikus Egyházakról szóló Orientalium Ecclesiarum elnevezésű zsinati határozatát. Ebből az alkalomból papok számára „Teológiai Napokat" tartunk Máriapócson, október 17-én és 18-án. A dokumentum szövegét e honlapon is szeretettel tesszük közzé az érdeklődők számára! 


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2014. október 19.

Az alábbiakban a Pünkösd utáni 19. vasárnap (2014. október 19.) kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. október 9. és 12.

A Görögkatolikus Médiaműhely „A SZERETET EREJE" c. műsora 2014. október 9-én és a „HITVALLÁS” c. műsora 2014. október 12-én a Kölcsey Televízióban.


Szaplonczay Gergely atya első Szent Liturgiája Szegeden

Egy szerető  családban meghittek a közös ünneplések. A keresztény közösségek vasárnapi Liturgiái lélekemelő, fényes ünnepek. S ha a közösség egy távol élő, ritkán látott családtagjával együtt ünnepli a Liturgiát, az ünnep még fényesebb és felemelőbb.


SzereTettel szakmai konferencia

Várunk mindenkit a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége debreceni csoportja által szervezett Tettel, SzereTettel… című szakmai konferenciára.


Ruhaadomány a METRO áruház dolgozóitól

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat és a METRO Kereskedelmi Kft. együttműködését koronázta meg az a kezdeményezés, mely Zakor Attilától, a METRO Kereskedelmi Kft. nyíregyházi áruházának igazgatójától indult.

Az igazgató úr kezdeményezésére az áruházban dolgozó munkatársak ruhagyűjtésbe kezdtek a szeretetszolgálat által működtetett Szeretettárba.


Idősek Világnapja Máriapócson és Nyírkarászban

Hagyományainkhoz híven október elsején színvonalas műsorral köszöntöttük lakóinkat. A rendezvényen vendégül láthattuk településünk időseit, a Szent Makrina Idősek Otthona, és a nyírvasvári Szent Simeon és Anna Idősek Otthona lakóit is.


72 óra kompromisszum nélkül – Önkéntes nap a Szent Lukács szeretetszolgálatnál

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat és a fenntartásában működő intézmények munkatársai és ellátottai először kapcsolódtak be a 72 óra Kompromisszum nélkül elnevezésű nemzetközi önkéntes programba.


Izgalmas munkálatok Máriapócsi Kegytemplomunkon

A hétfői napon izgalmas munkálatok kezdődtek meg Máriapócson, mert két lelkes ipari alpinista, Mező László és Mező Nándor, elkezdték a Máriapócsi Kegytemplom óralapjainak felújítását. 


Útjára indult a Pápa-mobil

Pápa-mobil néven október 13-án útjára indítjuk első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazásunkat.


Tudományos konferencia Szent László királyról

Tudományos konferenciát tartanak Szent László királyról Székesfehérváron, melyen előadást tart dr. Nagymihályi Géza atya is.


Ismét sok fiatal 72 órázott Nyíracsádon

Immár ötödik alkalommal határoztuk el, hogy részt veszünk a 72 óra kompromisszumok nélküli önkéntes akcióban. A projekt gondos előkészületekkel kezdődött. A szervezési munkákban a Nyíracsádi Görögkatolikus Egyházközség mellett, a Nyíracsádi Görögkatolikus Ifjúsági Egyesület, valamint a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola vett részt.


Máriapócs Nemzeti Kegyhely helye és szerepe a Kárpát-medencében

Szeptember 30-án a Hierotheosz Egyesület szervezésében rendezték meg Máriapócson a zarándokház konferenciatermében a „Mária Út, ami összeköt  – Máriapócs Nemzeti Kegyhely szerepe a Kárpát-medencei és nemzetközi vallásturisztikai térben” címet viselő konferenciát.


Fiatalok vendégeskedtek a Magdaléneumban a 72 óra részeként

Amikor beléptem a Magdaléneum ajtaján, egy kis félelem volt bennem, mert most ismerhettem meg közelebbről a fogyatékkal élő embereket. Ez a délután maradandó darabka lett az életemben, mert úgy érzem, két óra alatt kaptam olyan őszinte és igazi mosolyt, ölelést és szeretetet, amit ha kérnének, sem tudnám leírni, hogy mennyit jelentett nekem.


72 óra Apagyon

Idén Apagy is csatlakozott a 72 óra kompromisszum nélkül akciójához. Aki az összefogásnak szenteli magát, határtalan erőt és ihletet merít belőle. Ez a mondat hangzott el a nyitóbeszédem elején. 2014. október 11-e az összefogás és az összetartozás napja volt Apagyon, hiszen fiatalok-idősebbek kisebb-nagyobb csoportja tevékenykedett egy közös cél érdekében.


Megáldották a felújított nyírpazonyi templomot

A Nyírpazonyi Görögkatolikus Egyházközség nagy örömére október 4-én templomunk belső felújításának befejezéseként, idei búcsúnkat is tartva, templom- és oltárszentelést ünnepelhettünk Fülöp püspök atyával.


Határon  átnyúló 25 éves kapcsolat ünnepe Felsőzsolcán

A Szatmárnémeti Római Katolikus Egyházmegye papjai és a Magyarországi Görögkatolikus papok lelkipásztori, emberi, baráti és sport kapcsolata ebben az évben 25 éves.


Kegyhelyünk hétvégi programja

Ezen a hétvégén is több színes program várja a kegyhelyünkre zarándoklókat.


Nyílt napot tart a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ Középiskolája

A hagyományok szerint október hónapban rendezzük iskolánk első nyílt napját, melyre mindenkit (atyát, hitoktatót, szülőt, volt és leendő diákot) szeretettel hívunk és várunk.


Mozgalmas hétvége Máriapócson

Igen szép és mozgalmas volt a hétvége Máriapócson, kegyhelyünkön. A péntek este érkező, görögkatolikusságukat büszkén vállaló orvosokat Kocsis Fülöp püspök atya is megtisztelte jelenlétével, és gazdagította gondolataival. A találkozó szerény vacsorával zárult, és reméljük folytatása is lesz a jövőben.


Szalagtűző ünnepség Hajdúdorogon

Az idén is megtartották a szalagtűző ünnepséget a Szent Bazil Oktatási Központ gimnáziumában, ahol három osztály tanulóinak tűzte fel osztályfőnökük a "maturandus" szalagot.


120. jubileumi templombúcsú Kótajban

120. templombúcsújára gyűlt össze október 5-én a kótaji görögkatolikus egyházközség, mely egyben a felújított templom megáldása is volt. Az Istenszülő Oltalmának búcsúi ünnepére több százan gyűltek össze, hogy együtt örvendjenek velünk ezen a kiemelkedő napon.


Biciklivel siessünk buzgón az Istenszülőhöz!

A nyíracsádi egyházközség az idei évben is, immár 7. alkalommal zarándokolt el Máriapócsra kerékpárral. Ezt az alkalmat mindig szeptember hónap utolsó szombatjára szervezik. Azért erre az időpontra, mert ekkor van a felvidéki magyar ajkú görögkatolikusok zarándoklata is a Kegyhelyre. Így a Nyíracsádiaknak lehetőségük nyílik az ő Liturgiájukba bekapcsolódni, elvégezniük szentgyónásukat.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2014. október 12.

Az alábbiakban a 2014. október 12-i, a hetedik egyetemes zsinat atyái ünnepének kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


Megújult templom Újfehértón

Felújították a görögkatolikus templomot Újfehértón az integrált városfejlesztés keretében.


Felújították az Angyalkert óvodát

Korszerűsítették és bővítették a férőhelyet a kisvárdai Angyalkert Görögkatolikus Óvodában, a beruházás európai uniós és állami támogatásból valósult meg.


Szüreti Batyus Bál Péterfalván

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg október 11-én a görögkatolikus szüreti batyus bál a Péterfalvai Görögkatolikus Egyházközség és a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet rendezésében. Mulatságunk helyszíne: a péterfalvai kultúrház.


Közösségi ház alapkőletétele Kisvárdán

A „KAPU 2. – az Északi Kertváros szociális jellegű városrehabilitációja, a társadalmi befogadás, integráció feltételeinek megteremtése Kisvárdán” című, nyertes projekt eredményeként, Közösségi Ház épül Kisvárdán, a Sorompó utcában. A projektelemet Kisvárda Város Önkormányzata és a Kisvárdai Görögkatolikus Egyházközség valósítja meg.


A Paragrafus Kupa válogatottjával mérkőztek meg papjaink és papnövendékeink

Sorrendben negyedszer találkozott egymással a Magyar Görögkatolikus Pap Labdarúgó Válogatott és a Magyar Jogász Egylet Paragrafus Kupa válogatott csapata. A barátságos mérkőzésre ezúttal a kisvárdai Várkertben került sor október 2-án délután.


Hangjukkal hódítottak Hollandiában a lautitiások!

Mindhárom kategóriában első helyezést értek el a Lautitia Ifjúsági Vegyeskar kiváló énekesei a hollandiai Naaldwijk városában szeptember 26-28-án megrendezett rangos nemzetközi kórusversenyen.


Legszentebb, legtisztább, legáldottabb Istenszülő! – Templombúcsú Mátyfalván

A mátyfalvai görögkatolikus egyházközség életében október 1-je igazi ünnepnek számít, ahol a község apraja-nagyja kortól, nemtől és felekezettől függetlenül ünnepli meg a templom születésnapját, búcsúünnepét. Az óvodai és iskolai szabadnapok, a boltok bezárása jelezte minden odaérkező vendég számára, hogy a mai napon az Istenszülő oltalmára emlékezünk és „félre teszünk minden földi gondot.”


Missziós gyerekek üdvözlete Nyíregyházáról

Már háromszor hoztuk el az Év Missziósa vándordíjat, melyet Kozák Ferenc 11. osztályos tanuló, Lipcsák Zoltán 8. osztályos, és Riczu Sára 6-os diákunk nyert el.


Mindenhol szeretnénk terjeszteni Krisztus örömhírét – Püspöki Helynöki Hivatal átadása

Miután Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök úr 2014. június 15-én megalapította a debreceni területi helynökséget, Debrecen MJV Közgyűlése 2014. július 10-ei nagylelkű közgyűlési határozatával ingyenes használatba adta a Helynöki Hivatal elhelyezésére alkalmas Iparkamara u. 2. I/4. szám alatt található ingatlant, ahol 100 évvel ezelőtt az egyházmegye ideiglenes püspöki hivatala is működött.


KEFIT lelkigyakorlat Máriapócson

KEFIT-es lelkigyakorlatra hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt, melynek vezérgondolata: Az elvesztett paradicsom megtalálása.


Szlovákiai görögkatolikusok zarándoklata

Szeptember 20-án tartották Máriapócson a szlovákiai görögkatolikusok éves zarándoklatát, melyre idén nagy számban érkeztek zarándokok.


Fülöp püspök a Szentatyával találkozott

Október 1-jén, az Istenszülő oltalmának ünnepén személyesen találkozott Ferenc pápával Kocsis Fülöp püspök atya. Átadta neki a magyarországi görögkatolikusok köszöntését.


Görögkatolikus vecsernye Biatorbágyon

Október 19-én, vasárnap, délután 4 órakor görögkatolikus vecsernyét végeznek a Biatorbágyi Szent Anna római katolikus plébánia-templomban.


Mária-tisztelők és rózsafüzért imádkozók lelkigyakorlata

Októberben rózsafüzér lelkigyakorlatra hívunk és várunk minden kedves görögkatolikus és római katolikus testvért a Máriapócsi Lelkigyakorlatos- és Zarándokházba.


Katekéták továbbképzése és lelkigyakorlata

Szeptember 26-28. között a Hajdúdorogi Egyházmegye hittan tanárai szakmai továbbképzésen és lelkigyakorlaton vettek részt Máriapócson, melyet Tóth Elek, nyíracsádi parókus és felesége vezettek.


Határon túli magyarok hétvégéje kegyhelyünkön

Szeptember 27-én, szombaton, szlovákiai magyarok érkeztek Máriapócsra hagyományos éves zarándoklatukra, több mint ezren. Az Emberi Méltóság Tanácsának közreműködésével vendégül láthattuk a felvidéki magyarság emblematikus képviselőjét, Tamás Ilonka nénit is, akit Kocsis Fülöp püspök atya köszöntött.


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. szeptember 25. és 28.

A Görögkatolikus Médiaműhely „A SZERETET EREJE" c. műsora 2014. szeptember 25-én és a „HITVALLÁS” c. műsora 2014. szeptember 28-án a Kölcsey Televízióban.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2014. október 5.

Az alábbiakban a Pünkösd utáni 17. vasárnap (2014. október 5.) kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


Jézus-ima találkozó Nyíregyházán

2014. október 6-án (hétfőn), a megszokott időpontban (délután 4-től 7-ig) tartjuk a Jézus-ima összejövetelünket a nyíregyházi belvárosi parókia hittantermében (a templom mögött).


Görögkatolikus Szent Liturgia Jászberényben

A berényi hívek kitartásának köszönhetően Jászberényben első alkalommal végeznek görögkatolikus Szent Liturgiát október 12-én 11 órától a Porcinkula kápolnában (Barátok temploma mellett).


Családi nap és templombúcsú Rákoskeresztúron

Családi napot és templombúcsút tartanak a Budapest-rákoskeresztúri Görögkatolikus Egyházközségben ezen a hétvébén (2014. október 4-5.).


Új épületrésszel gazdagodott a szegedi görögkatolikus kollégium

Szeptembertől új épületrésszel bővült a szegedi Romzsa Tódor Görögkatolikus Kollégium: a Hajnóczy utca 10. szám alatti ingatlan négy kétágyas és két háromágyas szobával összesen 14 diák szállásául szolgálhat. Ugyan a diákok már szeptemberben elfoglalhatták az ingatlant, hivatalos felszentelését vasárnap délelőtt végezte el Szaplonczay Miklós görögkatolikus parókus-esperes.


Prof. Szabó Péter ismét a Nemzetközi Kánonjogi Társaság igazgatótanácsának tagja

A Nemzetközi Kánonjogi Társaság («Consociatio Internationalis Studio Iuris Canonici Promovendo») XV. Világkongresszusán Szabó Péter tanár urat újabb három éves periódusra a Társaság igazgatótanácsának («Consiglio Direttivo») tagjává választották.


Bemutatkozik az Exarchátus újszentelt áldozópapja

Atanáz püspök  atya szeptember 28-án a Búza téri székesegyházban áldozópappá szentelte Buka Gábort, a Miskolc-Belvárosi Görögkatolikus Egyházközség diakónusát. Ő válaszol a kérdésekre.


Szent X. Piusz pápára emlékeztünk halálának 100. évfordulóján

Szent X. Piusz halálának 100. évfordulója alkalmából szerveztek emlékkonferenciát 2014. szeptember 26-án a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.


Az életvezetés etikája

Felnőtt hittan az evangéliumi életvezetésről, etikai dilemmákról, lelkiismeretről és bűnről.


Különleges mérkőzés Kisvárdán

Immár negyedik alkalommal csap össze október 2-án 15 órától a kisvárdai Várkertben a görögkatolikus papok és kispapok labdarúgócsapata a paragrafus kupán játszókból álló válogatottal.


„Mária Út, ami összeköt - Máriapócs Nemzeti Kegyhely szerepe a Kárpát-medencei és nemzetközi vallásturisztikai térben”

„Vallásturisztika szerepe” projekt keretében a Hierotheosz Egyesület tisztelettel meghívja Önt 2014. szeptember 30-án sorra kerülő „Mária Út, ami összeköt - Máriapócs Nemzeti Kegyhely szerepe a Kárpát-medencei és nemzetközi vallásturisztikai térben”címet viselő konferenciájára.

 


Könyvajánló – Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez

A kötet az Esztergomi Prímási Levéltárban őrzött, aConnotio Proventuum Annuorum Venerabilis Cleri Graeci Ritus Unitorum Presbyterorum Anni 1741 Dioecesis Agriensis címet viselő javadalom-összeírás teljes szövegű átiratát tartalmazza. Az összeírás mintegy félezer, az egri püspök joghatósága alatt álló, Ung, Abaúj, Sáros, Zemplén, Szatmár, Ugocsa és Bereg vármegyei görögkatolikus parókia fontosabb adatait és jövedelmi viszonyait részletezi.


Újmisés liturgia Nyírcsászáriban

2014. szeptember 21-én mutatott be Szaplonczay Gergely újszentelt Nyírcsászáriban Szent Liturgiát. Feleségével és három gyermekével jött.


Micsoda mélységes mély a múltnak kútja – Eltemették Sztankay Istvánt, a nemzet színészét

„Micsoda mélységes mély a múltnak kútja” – írja Thomas Mann. Nem is mélységes, hanem feneketlen mély a múltnak kútja. És még mélységesebb az ember múltja, ennek a rejtélyes lénynek, az embernek múltja, ki a bűn harcának kereszttűzében tölti napjait. Az ember emlékezetét valahogy mindig filmtekercsnek képzeltem. Filmtekercsnek, mely életünket rögzíti. A szemünk mint afféle fényképezőgép önkénytelenül felvesz mindent, ami a látókörében megjelenik, az emlékezet pedig megőrzi az értékesebb képeket, jeleneteket. A tekercs többi értéktelen része hulladékként a feledés homályába merül.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2014. október 1.

Az alábbiakban a 2014. október 1-jei, az Istenszülő oltalma ünnepének kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


Apák zarándoklata

Ez évben 2014. október 3-án kelünk útra Debrecenből, hogy két napon keresztül apák, férfiak imádkozva, énekelve vagy épp elcsendesedve hálát adjunk és közelebb kerüljünk Istenhez, családunkhoz, önmagunkhoz. 


Magyar Örökség Díjban részesült a Szent Efrém Férfikar

A Szent Efrém férikar és vezetője Bubnó Tamás, a Szent Atanáz Görögkatolikus Főiskola Kántorszakának szakmai vezetője Magyar Örökség Díjat vehetett át szeptember 20-án, a Pesti Vigadó dísztermében.


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2014. szeptember 21.

A Görögkatolikus Médiaműhely „HITVALLÁS” c. műsora 2014. szeptember 21-én a Kölcsey Televízióban.


Máriapócsi lelkigyakorlatok

Az év hátralévő részében is több lelkigyakorlatra is várják Máriapócson a lelkileg feltöltődni vágyókat.


Első ízben publikálták kárpátaljai görögkatolikus püspökök portréit

A Munkácsi Görögkatolikus Püspökség megjelentette 2015. évi egyházi kalendáriumát. A kiadványt ez alkalommal az 1690 és 1947 között Munkácson szolgáló püspökök bemutatásának szentelték.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2014. szeptember 28.

Az alábbiakban a Pünkösd utáni 16. vasárnap (2014. szeptember 28.) kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


72 óra kompromisszumok nélkül - Veled kezdődik! (Közösségi szolgálat)

Veled kezdődik! Háromnapos önkéntes ifjúsági akció! Mutasd meg, mire vagy képes!

Exkluzív kalandtúra a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében.

Vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek.


Ifjúsági Szüreti Bál 2014

Szeretettel várunk minden fiatalt a görögkatolikus Ifjúsági Szüreti Bálra.

A rendezvény 2014. október 18-án (szombaton) lesz a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában.


Szent X. Piusz pápára emlékezve

„Mindent megújítani Krisztusban”

Szent Liturgia és konferencia Szent X. Piusz pápa halálának 100. évfordulóján.
Időpontja: 2014. szeptember 26.


Templomok éjszakája Budapesten – A Fő utca is bekapcsolódik

2014. szeptember 20-án rendezik Budapesten a templomok éjszakáját, melynek programsorozatába a Budai Fő utcai görögkatolikus egyházközség is bekapcsolódik.


Megemlékezés Árpád-házi Szent Piroska halálának évfordulójáról

Árpád-házi Szent Piroska halálának 880. évfordulója tiszteletére megemlékezést tartanak a Józsa Galériában 2014. szeptember 21-én 17 órától.


Bach: H-moll mise

A vallásos zeneirodalom kiemelkedő alkotását fogjuk megtekinteni kiváló előadóktól.


Jézus nyomában Jeruzsálemben

Jeruzsálem Jézus földi működése beteljesedésének tanúja. A hagyomány mindmáig számos helyszínt kapcsol a városban Jézus passiójának eseményeihez. Az előadásban ezeket a szent helyeket látogatjuk végig, megismerve dióhéjban azok történetét az ókortól kezdve napjainkig. 


Notre Dame-stílus a bizánci egyházzenében?

A „demestvennij rospev" vagy magyarosan a "gyemesztvennij énekstílus" az orosz késő-középkorban jött létre, mintegy 250-300 évvel Párizs híres Miasszonyunk templomáról elnevezett "Notre Dame stílus" után. Mégis különlegesen egybecseng a liturgikus szövegekhez illesztett melodikai és ritmikai világuk. Vajon mi lehet az oka ezeknek a világ két távoli pontján és nem egyidejűleg keletkezett egyházzenei stílusok rendkívüli hasonlatosságának?


Ismered a bizánci liturgiát?

Amíg az ikonok vagy az orosz egyházzene világa már sokak előtt jól ismert, addig a bizánci liturgia még mindig titokzatos és szövevényes a kívülállók számára. Hogy ebben jobban tudjunk tájékozódni, ehhez nyújt bevezetést Baán István, teológiai tanár.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2014. szeptember 21.

Az alábbiakban a Pünkösd utáni 15. vasárnap (2014. szeptember 21.) kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


Ikonkiállítás Kárpáti László műveiből a Panagia Központban

A Kárpátok vidéke sajátos stílussal képviselteti magát az ikonfestészetben. Ezekből a gyökerekből táplálkozva születtek meg Kárpáti László alkotásai, amelyek számos hazai és határontúli, ortodox és görögkatolikus templomot ékesítenek. Ezekből nyújt válogatást az elsősorban teológiai, nem pedig művészettörténeti szempontból összeállított kiállítás, amelyet szeptember 21-én 17 órakor nyit meg Terdik Szilveszter művészettörténész.


Virrasztás a Panagia Központban

A Teológus (Nazianzi) Szent Gergely kápolnában éjszakai virrasztást tartunk: az alkonyati zsolozsma (vecsernye) és a hajnali istentisztelet (utrenye) egybekapcsolásával készülünk a vasárnap, Jézus föltámadásának megünneplésére.


15. alkalommal lesz Theolingua Nyelvvizsga a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

2014. október 15-ig lehet jelentkezni a 15. alkalommal megtartandó államilag elismert egyházi szaknyelvi nyelvvizsgára a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.