Vissza normál üzemmódba
Kezdőlap Rólunk Liturgia Közösségeink Hírek Linkek
 Nagyhétfö: A pàlmàkkal és gallyakkal ékesìtett isteni ünnepröl Krisztus kìnszenvedése üdvös istentiszteleteire térjünk àt, és làssuk öt, amint önként szenvedett érettünk, s neki hàlatelt éneket ajànljunk, hozzà illö mòdon kiàltvàn: Irgalomnak forràsa és üdvösségünk révpartja, Urunk dicsöség néked!
A pócsi Mária-kegykép országos körútjának részletes programja

A pócsi Mária-kegykép országos körútjának részletes programjai az alább letölthető plakátokon találhatók.

Az országjárás beszámolói:

Útjára indult a pócsi Mária-ikon

A máriapócsi kegykép országjárásának 1. napja: Máriapócs – Csenger

A máriapócsi kegykép országjárásának 2. napja: Csenger – Nyírcsaholy

A máriapócsi kegykép országjárásának 3. napja: Nyírcsaholy – Kisvárda

A máriapócsi kegykép országjárásának 4. napja: Kisvárda–Sárospatak

A máriapócsi kegykép országjárásának 5. napja: Sárospatak–Encs

A máriapócsi kegykép országjárásának 6. napja: Encs–Edelény

A máriapócsi kegykép országjárásának 7. napja: Edelény–Miskolc

Elbúcsúztunk a könnyező kegyképtől…

A máriapócsi kegykép országjárásának 8. napja: Miskolc–Budapest

A máriapócsi kegykép országjárásának 9. napja: Budapest–Győr

A máriapócsi kegykép országjárásának 10. napja: Győr–Veszprém

A kármelita nővérek is köszöntötték a pócsi Szűzanyát

A máriapócsi kegykép országjárásának 11. napja: Veszprém–Pécs

A máriapócsi kegykép Pécsen

A máriapócsi kegykép országjárásának 12. napja: Pécs–Szeged

A máriapócsi kegykép országjárásának 13. napja: Szeged–Nyíracsád

A máriapócsi kegykép országjárásának 14. napja: Nyíracsád–Debrecen

A máriapócsi kegykép országjárásának 15. napja: Debrecen–Hajdúdorog

A máriapócsi kegykép országjárásának 16. napja: Hajdúdorog–Nyíregyháza

Az Istenszülő itthon van


Legyen nekem a te igéd szerint – Ünnepélyesen kihirdették Kocsis Fülöp érsek-metropolitai kinevezését

A beiktatás első lépéseként 2015. március 23-án a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban ünnepélyes keretek között kihirdették Kocsis Fülöp érsek-metropolitai kinevezését.


Egy az érték!

Az újszövetségi Szentírás tanúsága szerint Jézus Krisztus az emberré lett Isten, aki megszólítja az embereket, parancsokat és ígéreteket ad nekik. Két fő parancsa, az Isten szeretete és a felebarát szeretete szorosan összetartozik. Isten minden embert szeret, Jézus parancsa pedig az Isten szeretetén alapszik, és minden emberre kiterjed. Bármilyen néphez vagy nemzethez tartozót magában foglal, hiszen mindenki felebarátunk, aki életutunkat keresztezi és segítségre van szüksége.


Előszenteltek liturgiája Nagykátán

Előszenteltek liturgiáját tartanak 2015. március 31-én, kedden 16.30-tól Nagykátán a Szent György római katolikus templomban.


Keresztszentelés Nyíregyháza-Rozsrétszőlőn

Az első járókelő, aki meglátta a felállított keresztet azt mondta: „Na, ez még hiányzott ide!" Mi is ezt gondoltuk! Már 5 éve van görögkatolikus kápolna Rozsrétszőlőn, de a kereszt még hiányzott.


Böjti futás 2015

Szent Pál szavain felbuzdulva hirdettük meg a Böjti futás elnevezésű rendezvényünket, amely 2015. március 28-án a Sóstói tó partján zajlott több mint 800 résztvevővel az ország különböző tájairól. A zord időjárás ellenére a Böjti futáson mind a három egyházmegye nagy létszámban képviseltette magát mind egyházközségi, mind intézményi szinten.


Családtábor 2015

Ismét  a Balatonhoz hívunk benneteket görögkatolikus családjaink közös nyaralására.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2015. március 29.

Az alábbiakban a 2015. március 29-i, Virágvasárnap ünnepének kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2015. március 28.

Az alábbiakban a 2015. március 28-i, Lázár szombatja ünnepének kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


Fontos információk a böjti futásról

Az alábbiakban fontos információkat találhat a hétvégi böjti futással kapcsolatosan.


Görögkatolikus Schola Budapesten

A Hajdúdorogi Egyházmegye Szórványhelynöksége és a Budapesti Énekes Iskola Görögkatolikus Schola megalapítását határozta el, amely a görögkatolikus énekes hagyományok ápolását és bemutatását tűzi ki célul.


Az ország vezetői köszöntötték az új görögkatolikus metropólia létrejöttét

Az ország polgári vezetői elismeréssel köszöntötték az új görögkatolikus metropólia létrejöttét.


A Máriapócsi Kegykép ajándéka Kárpátaljának

Hazatért a Kegykép, s igazán nem mondhatjuk, hogy dolgavégezetlenül. Megszámlálhatatlan sok ajándékkal halmozott el bennünket. Rajta kívül nincs is ember, aki ezt számon tarthatná, hiszen a látható, nagy, közösségi ajándékok mellett (mint például az új metropólia), ezernyi, személyre szabott meglepetést is osztogatott.


A Kisvárdai Esperesi Kerület lelkinapja

2015. március 20-án és 21-én tartotta a tricentenáriumi év keretében a Kisvárdai Esperesi Kerület Máriapócson a lelkinapját. Csodálatos liturgikus és lelki élményben volt része a 130 jelenlévőnek.


Tricentenáriumi himnusz

Itt meghallgatható a tricentenáriumi évünk himnusza. A szövege ősi Mária-imádság, az itt közölt dallam pedig Kisfalusi János atya gyűjtése Mikóházáról vagy a környékéről.


Az Istenszülő itthon van

Örömhírvétel ünnepnapjának előestéjén hazatért otthonába a könnyező Istenszülő ikon. A szomszédos Pócspetriből nagy létszámú gyalogos processzió kísérte a kegytemplomig, ahol később püspöki parakliszt és vecsernyét tartottunk. Ez alkalomból Pócson köszönthettük számos vendég mellett Alberto Bottari de Castello pápai nunciust és Leonardo Sandri bíborost is. Ezzel véget ért a Kegykép két hétig tartó országos körútja.


A máriapócsi kegykép országjárásának 16. napja: Hajdúdorog–Nyíregyháza

„A szellemi tél megpróbáltatásait elszenvedvén, lelki virágzásunk idején, teremjük a lélek megújulását és az erények gyümölcseit…” – énekeltük nagyböjt 5. vasárnapján.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2015. március 25.

Az alábbiakban a 2015. március 25-i, a legszentebb Istenszülő örömhírvétele ünnepének kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


A máriapócsi kegykép országjárásának 15. napja: Debrecen–Hajdúdorog

2015. március 22-én délután 14.30-ra megérkezett Hajdúdorogra a Drága Istenszülő Máriapócsi Könnyező Kegyképe.


Paraklisz e-könyv formában

Elkészült a Paraklisz szertartásának e-könyv formátumú változata, amely használható e-könyv olvasókon, tableteken és telefonokon is. A könyv az alábbi linkekre kattintva letölthető.


 A máriapócsi kegykép országjárásának 14. napja: Nyíracsád–Debrecen

Napokig Szabó Lőrinc tiszta szívű, gyermekes várakozása töltötte el a szívemet az Istenszülő könnyező képének érkezésére gondolva. A tegnapi nap azonban új gondolatokkal ajándékozott meg. Azt is mondhatnám: könnyeket csalt a szemembe.


Március 24-én hazatér a pócsi Szűzanya

Örömhírvétel ünnepnapja előtt március 24-én hazatér országos körútjáról a máriapócsi könnyező kegykép. Nyíregyházáról 13.30-kor érkezik Pócspetri határába, ahonnan gyalogos processzió kíséri a kegytemplomhoz. Akinek ereje engedi, gyalogos csoportunkkal tarthat mely 11.30–kor kel útra Pócsról a kegykép fogadására.


A máriapócsi kegykép országjárásának 13. napja: Szeged–Nyíracsád

Sok-sok örömteli várakozás, ima és előkészület után végre Nyíracsádon is fogadhattuk a legszentebb vendéget, Jézus édesanyját, Máriát. A máriapócsi könnyező Istenszülő ikon Szegedről érkezett hozzánk ezen a csodálatos napon, kettős ünnepen, hiszen a kegykép mellett egy másik örömhírt is hozott nekünk ajándékba a Szűzanya.


Adomány az Ukrajnában történő fájdalom enyhítésére

Az elmúlt hetekben a magyarországi görögkatolikus püspökök felhívására, a jószándékú emberek segítőkészségnek köszönhetően közel másfél millió forint értékű gyógyszer és kötszer adomány gyűlt össze, ezzel is enyhítve az Ukrajnát sújtó háborús helyzeten, s benne a számos és értelmetlen emberi szenvedésen.


Ferenc pápa megalapította a Hajdúdorogi Metropóliát

Őszentsége Ferenc pápa folyó év március 20-án megalapította a Magyarországon élő görögkatolikusok számára a Hajdúdorogi Metropóliát. A Szentatya ugyanezen hatállyal Kocsis Fülöp hajdúdorogi püspököt nevezte ki a Hajdúdorogi Metropólia első metropolitájává.


A máriapócsi kegykép országjárásának 12. napja: Pécs–Szeged

Égi Édesanyánk, most te jöttél el hozzánk! Nem a szegediek zarándokoltak el Máriapócsra, hanem kis templomunk tárta ki előtted ajtaját, melyet szintén nevezhetnénk zarándok-templomnak.


A máriapócsi kegykép Pécsett

Lassan megyek felfelé. A Székesegyház kivilágítva magasodik a körülötte álló házak fölé. Világít a sötétben. Felnézek a tornyokra. A heti zaklatottság a rohanás még nem csendesedett le bennem… Igyekszem, hogy minden gondolatomat a Szűzanya érkezésére tudjam hangolni, hogy az érzéseimet lecsendesítsem és teljesen Istenre figyelve töltsem el ezt a másfél órát.


Március 15-i ünnepség a Szent Miklós iskolában

Március 15-én országszerte nemzeti zászlókat lenget a szél. Kokárdát tűzünk a ruhánkra. Megemlékezünk a márciusi ifjakról, a győztes pesti forradalomról, a szabadságharc eseményeiről, csatáiról.


A máriapócsi kegykép országjárásának 11. napja: Veszprém–Pécs

Nagyapám, aki kerékgyártó kisiparos volt, az 50-es évektől tevékenykedett a Parókián, ahol harangozó, sekrestyés és mindenes „ezermester” volt. Nagyon szerettünk Vele menni önkéntes munkája során, kedvencünk a harangozás volt. Sok időt töltöttünk a templom körül, a Pócsi Könnyező Szűzmária Kép történetét is mindegyik unoka kívülről fújta.


A kármelita nővérek is köszöntötték a pócsi Szűzanyát

A máriapócsi Szűzanya kegyképe Pécs felé menet egy kis kitérőt tett Magyarszékre, ahol a kármelita nővérek köszöntötték az ikont.


Jézus-ima lelkigyakorlaton voltunk

2015. március elején egy nagyszerű élmény részese lehettem Máriapócson. Negyvenen gyűltünk össze a Zarándokházban Fülöp püspök atya vezetésével a Jézus-ima lelkigyakorlaton. Sokan sokfelől érkeztünk, de mindnyájan egy dologra vágytunk: elcsendesülni a belső imában.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2015. március 22.

Az alábbiakban a 2015. március 22-i, Nagyböjt 5. (Egyiptomi Mária) vasárnapjának kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


A máriapócsi kegykép országjárásának 10. napja: Győr–Veszprém

Amikor Janka Ferenc atya karácsony első napján a templomban kihirdette a máriapócsi könnyező Istenszülő-ikon látogatását, összerezzentünk az örömtől. Elhozzák? Ide? Az eredetit?! Beletelt néhány perc, mire felfogtuk, mekkora tisztesség ér minket.


A máriapócsi kegykép országjárásának 9. napja: Budapest–Győr

A kegykép március 8-i indulása óta ünneplőbe öltöztettük a szívünket, lelkünket, várva, hogy eljön a nagy nap, amikor hozzánk, Győrbe, Magyarország legnyugatibb görögkatolikus egyházközségébe eljön a pócsi Szűzanya. Kicsiny egyházközségünk minden tagja összefogott, hogy méltóképpen fogadhassuk Jézus Krisztus szülőanyját.


A máriapócsi kegykép országjárásának 8. napja: Miskolc–Budapest

Azt hiszem, e sorokat olvasó testvéreim közül kevesen vannak olyanok, akik életükben legalább egyszer ne zarándokoltak volna el a Szűzanyához Máriapócsra, leróva hálájukat, tiszteletüket, de leginkább kifejezve szeretetüket Jézus Krisztusunk Szülőanyjának. Generációkon keresztül hagyományozódik át ez a gyönyörű szokás, úgy visszük szeretteinket, házastársunkat, gyermekeinket, unokáinkat az Istenszülőhöz, mint ahogyan mi is megérkeztünk egykor szüleink, nagyszüleink, papjaink kezét fogva.


Elbúcsúztunk a könnyező kegyképtől…

A Miskolci Apostoli Exarchátus híveitől március 15-én búcsúzott el a Kegykép, hogy jelenlétével tovább örvendeztesse a következő állomáshelyeken reá váró embereket.


Létrás Szent János liturgikus szövegei

Az alábbiakban olvasható és letölthető a Nagyböjt 4. vasárnapjának (Létrás Szent János) liturgikus szövegei.


A máriapócsi kegykép országjárásának 7. napja: Edelény–Miskolc

A máriapócsi Kegykép országjáró körútján a Miskolci Apostoli Exarchatus területén az utolsó állomásához érkezett március 14-én, szombaton. A magyar néphagyomány szerint szombat Mária napja, még az időjárás is az Ő könnyeire emlékeztet.


A máriapócsi kegykép országjárásának 6. napja: Encs–Edelény

Közel tíz év elteltével ismét Edelényben köszönthettük a Szűzanya Máriapócsi könnyező kegyképet. 10 év nagy idő, akkor nem gondoltuk volna hogy adódik életünkben még egy ilyen alkalom.


A máriapócsi kegykép országjárásának 5. napja: Sárospatak–Encs

A máriapócsi Istenszülő kegykép könnyezésének 300 éves évfordulója alkalmából csütörtökön 13 óra után pár perccel megérkezett Encsre a Szent Anna térre. Lelkes encsi, baktakéki, garadnai  és számos környékbeli település hívei várták.


A pócsi kegykép Sárospatakon

A máriapócsi könnyező Istenszülő kegyképe megérkezett Sárospatakra. Megérkezett, s már el is ment. Jómagam szolgálatot teljesítettem a kegykép körül, és ezen szolgálat alatt volt időm látni és gondolkodni. A pócsi kegykép nagy értéke ennek az országnak, nemzeti értéke.


Beszélgetés a szerzetességről Kocsis Fülöp megyéspüspökkel

Stúdiónkba ezúttal Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye püspöke látogatott el, hogy meséljen életéről és hivatásáról. A szerzetesi élet érdekességei és örömei mellett saját útjáról is beszámol, vagyis arról, hogy hogyan lett a szerelmes és lázadó természetű fiatalból a magyarországi görögkatolikus egyház vezető személyisége.


Beszámoló a kateketikai továbbképzésről

A hittan tanítására való felkészülés részeként 2015. március 7-én került sor Nyíregyházán, a Hittudományi Főiskolán a katekéták 2014/2015-ös tanév II. féléves szakmai továbbképzésére.


A máriapócsi kegykép országjárásának 4. napja: Kisvárda–Sárospatak

Nagy tömeg gyűlt össze a sárospataki bazilika előtti téren, hogy fogadja az Istenszülő kegyképét. Atanáz püspök atya Erzsébet szavait idézte a Szentírásból. „Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja jön hozzám?” /Lukács 1,43/ megemlékezett Árpád-házi Szent Erzsébetről is, s azt mondta, hogy az Égi Királynő látogatott el az Árpád-házi királylány városába.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2015. március 15.

Az alábbiakban a 2015. március 15-i, Nagyböjt 4. (Létrás János szentéletű atya) vasárnapjának kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


Böjti futás 2015

Szeretettel hívjuk fel figyelmüket egy különleges rendezvényünkre, amit 2015. március 28-án (szombaton) szervezünk meg, Szent Pál gondolataitól ihletve Böjti futás elnevezéssel. Összejövetelünk célja, hogy a nagyböjti időszakot egy közös együttléttel zárjuk le, mely által mindannyian megerősödhetünk és ráhangolódhatunk a Nagyhétre. Szeretettel várunk egyéni jelentkezőket is, hiszen a felnőttek és családok is futhatnak velünk együtt!


Női önbizalom- és léleképítő hétvége Máriapócson

Különleges lehetőséged nyílik találkozni önmagaddal, kortársakkal, egy olyan helyszínen, 15 fős csoportban, amely Mária-kegyhely, s mint ilyen, világnézetünk szerint, különös jelentőséggel bír, a női sors hiteles megélésére vonatkozóan.


A máriapócsi kegykép országjárásának 3. napja: Nyírcsaholy – Kisvárda

Csodálatos eseményre készültünk napok, hetek óta. Mi oly sokszor vendégeskedtünk már a Szűzanyánál Máriapócson. Most Ő látogatott el hozzánk. Fontos vendéget vártunk, szívünket, lelkünket ünneplőbe öltöztettük, hogy méltóképpen fogadhassuk Égi Édesanyánkat.


A máriapócsi kegykép országjárásának 2. napja: Csenger – Nyírcsaholy

Biztosan sokan indítják azzal a napjukat, hogy átnézik a napi online sajtót. Aki rákeresett ma reggel a máriapócsi kegykép országjárására, javarészt olyan cikkeket, híradásokat találhatott, amelyek megemlítik ugyan, hogy a tizenhat település közül, amelyekre eljut az ikon, jó néhány szabolcs-szatmár-beregi, név szerint viszont csak a nagyvárosokat sorolják fel. Pedig az Istenszülő csodatévő ikonja ma Nyírcsaholyba is ellátogatott.


Megnyitotta kapuit a Szent György Görögkatolikus Bölcsőde Kisvárdán

Március 8-án Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök Bogáti János miniszteri biztos jelenlétében megáldotta az ÉAOP-4.1.3/B-11 konstrukcióban megnyert 170 865 653 Ft európai uniós és állami támogatásból megépült új bölcsőde épületet.


A Görögkatolikus Médiaműhely televíziós műsora – 2015. március 8.

A Görögkatolikus Médiaműhely  „HITVALLÁS” c. műsora 2015. március 8-án a Kölcsey Televízióban.


Nyíracsádi dobogósok a megyei szépíró versenyen

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola diákjai idén először vettek részt a Debreceni József Attila Általános Iskola és a Sajátos Nevelésű Igényű Tehetségeket Segítő Tanács közös szervezésében immár negyedik alkalommal meghirdetett szépíró versenyen. A megyei fordulóra március 6-án délután került sor Debrecenben, ahol 15 településéről, 21 iskolából összesen 140 diák vett részt a megmérettetésen.


A máriapócsi kegykép országjárásának 1. napja: Máriapócs – Csenger

A tricentenárium jubileumi évének keretében létrejövő országjárás első állomásaként Csengerbe érkezett a híres könnyező Mária-ikon, melynek érkezését a város és a környék lakosain kívül számos messziről – határon innen és túlról – érkező zarándok is izgatottan várta.


Útjára indult a pócsi Mária-ikon

Ezen az estén lehettem volna sok más helyen... de engem az Úristen Máriapócsra vezérelt, ahol a kereszthódoló vasárnapi előesti vecsernye végén Kocsis Fülöp hajdúdorogi püspök létrára mászva kiemelte szokásos helyéről a máriapócsi kegyképet, hogy március 8-án útjára indíthassa.


A kisvárdai Szent György Görögkatolikus Bölcsőde építéséről

Négy évi munka befejezéseként március 8-án, vasárnap lesz Kisvárdán az új bölcsőde megáldása. A Hajdúdorogi Egyházmegye beruházásában most befejezett építkezés előkészítése 2011-ben kezdődött a tervezéssel. A kisvárdai görögkatolikus templom mögötti telken az államosításig görögkatolikus felekezeti iskola működött. Az ingatlan az egyházi kárpótlás során 1993-ban került vissza az egyházközség tulajdonába.


A kegykép körútjának máriapócsi programja

A kegykép körútjának március 8-ai és 24-ei máriapócsi programja.


16. alkalommal lesz Theolingua Nyelvvizsga a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

2015. március 20-ig lehet jelentkezni a 16. alkalommal megtartandó államilag elismert egyházi szaknyelvi nyelvvizsgára a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.


Előadás a Görög Menta Házban

Szülői feladataink a gyerek fejlődésének tükrében címmel folytatódik a már megkezdett előadássorozat Nyíregyházán a Görög Menta Házban, mely keretében a következő alkalommal a korai kötődés, az anya-csecsemő kapcsolat és az apa szerepét ebben a kapcsolatban témáját fogják körüljárni az előadók a résztvevőkkel közösen.


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2015. március 8.

Az alábbiakban a 2015. március 8-i, Nagyböjt 3. (Kereszthódoló) vasárnapjának kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


Jelentkezés görögkatolikus hit- és erkölcstan oktatásra

A magyar oktatási rendszerben kötelező az erkölcstan (más szóval etika) vagy a felekezeti hit- és erkölcstan (röviden: hittan) tantárgy választása. Az iskolai erkölcstan (etika) életszabályokról szól; a hit- és erkölcstan nyilván gazdagabb tartalommal bír: megtanítja a keresztény hit alapjait, és erre építi a boldog élethez utat mutató értékrendet. A görögkatolikus hit- és erkölcstan is tartalmazza mindazokat a tárgyi ismereteket és viselkedési normákat, amelyeket az etika-oktatás fontosnak tart és elmélyít, de mindezek forrását a szeretet Istenében fedezi fel és mutatja be. A gyermeknevelést hivatásának tekintő és azt felelősen végző szülő ezt a többletet felismeri és biztosítja gyermeke számára.


Kántorhangok csendülnek fel Nyíregyházán

A Kántorhangok sorozat részeként újabb koncertet rendeznek a Szent Atanáz főiskolán március 9-én, melynek keretében nagyböjti görögkatolikus énekek, himnuszok, motetták, valamint Bach, Csajkovszkij, Haydn, Händel, Pergolesi, Purcell, Rjabcsenko és Wagner művei hangzanak el.


Házas lelkigyakorlat

A Szórvány Pasztoráció szervezésében ismét házas lelkigyakorlatot szerveznek Budapesten a Szinaxis Görögkatolikus Diákotthonban, ezúttal 2015. március 14-én.


Utánpótlás nevelés

A tavalyi KRSZH foci kupa nyertese a nyíregyházi evangélikus roma szakkollégium volt. Ezért február utolsó napján ők szervezték a találkozót Nyíregyházán. A Magvető Görögkatolikus Tanoda vezetői megragadták az alkalmat a találkozásra, a szurkolásra. Csatlakozott a tanodásokhoz Fülöp püspök atya is.


Roma Napot szervezett az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Vácon

A konferencia plenáris előadásainak témája az egyházak szerepéről szólt, délután pedig tanítói, óvodapedagógus és szociálpedagógiai szekcióban folyt tovább a diskurzus.


A Sója Miklós iskoláról a Kossuth Rádióban

Sokan kísérik figyelemmel a nyíregyházi Huszár-telepen működő Sója Miklós általános iskolánk sorsát. Annak világába, hétköznapi életébe pillantott be a Kossuth Rádió egyik, sokak által kedvelt műsora, a Vendég a háznál. Akit érdekel, s aki teheti, hallgassa meg hétfőn délelőtt 11.32-kor kezdődő adásukat!


Jézus-ima találkozó a Menta Házban

2015. március 2-án (hétfőn), a megszokott időpontban (délután 4-től 7-ig) tartjuk a Jézus-ima összejövetelünket a Menta Házban (Kálvin tér 9.).


Szertartási utasítás hangos kiegészítése – 2015. március 1.

Az alábbiakban a 2015. március 1-jei, Nagyböjt 2. (Palamasz Gergely főpap) vasárnapjának kottáit és letölthető hangfelvételeit találják.


KEFIT-es böjti lelkigyakorlat Sajópálfalán

KEFIT-es böjti lelkigyakorlatra hívunk minden kedves érdeklődőt Sajópálfalára!


A Sajópálfalai Zarándokház márciusi programjai

A Sajópálfalai Zarándokház a következő programokkal várja márciusban az érdeklődőket.


Kántorok és éneklők lelkigyakorlata Máriapócson

Március 13-án, pénteken kezdődik a Máriapócsi Zarándokházban a kántorok és éneklők lelkigyakorlata, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, régi ismerősöket és újakat is.


Jézus-ima lelkigyakorlat Máriapócson

Szeretettel invitáljuk a kedves testvéreket következő Jézus-ima lelkigyakorlatunkra, Máriapócsra. A szép lelki program március 5-én, csütörtökön kezdődik Máriapócson a Zarándokházban és 8-án, vásárnap ér véget.


Tricentenáriumi esztendő

A háromszáz éve történt pócsi Mária ikon könnyezésének és az azóta eltelt időszak ajándékainak kívánunk méltó emléket állítani azzal, hogy a 2015. esztendőt a Hajdúdorogi Egyházmegyében a tricentenárium jubileumi évének nyilvánítjuk. Sok szép eseménnyel szeretnénk gazdagítani ezt az esztendőt, amelynek legkiemelkedőbb pontja az augusztusi Nagyboldogasszony búcsú lesz.